Следвайте ни

Математик с мрачна прогноза: Грози ни ново затваряне на държавата

viber icon

Смъртността нараства много по-бързо отколкото през ноември и това е притеснително, каза пред Нова телевизия експертът Петър Велков.

Според него ако не се вземат мерки, броят на хоспитализациите може да стигне 6000. Смъртността през следващата седмица може да скочи средно до 4 пъти. Това означава, че ще минем рекорда от 200 починали на ден. Притеснително е, че смъртните случаи спрямо откритите е нараснал с над 6 процента, каза Велков. През април ще стигнем 16 000 смъртни случи. Според него британският щам е причина хората по-бързо да стигат до интензивните отделения.

26 процента от починалите са в трудоспособна възраст, голям е и броят на хората с трайни последствия от COVID-19, икономиката се прави от здрави хора, каза Велков.

Локалният подход може да помогне, но само ако се прилага, а сега щабовете по места стоят и нищо не правят. Трябва да се вземат мерките от ноември, когато беше приет мекият локдаун, каза той. Според Велков затварянето на държавата е неминуемо, въпросът е да се направи сега,  за да може щетите да са по-малки. Той добави още, че това, че ресторантите сега не са причина за увеличението, не значи, че няма да станат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

пълни простотии

пълни простотии

02.04.2021 | 10:41

На хората им трябва свобода и здравословна храна, а не да ги затваряте като говеда по замирисалите панелки да се самоубиват и да ги изкарвате на улицата. България е едно гето с нови сгради тук там, за да се замаскира общата мизерия. Дори центъра на София е разрушен...Затваряте ни физически и ментално...Това е психо трилър за смазване на психикате и пълно подчиняване. Ако мислим логично, управлението е една пирамида, която държи масата в калта, а с парите в калта човек мисли само за прехрана и подслон, което разболява организма, защото още в самото начало този индивид осъзнава, че цял живот ще го държат ниско, за да слугува и няма да се наслади на живота си...Всеки нормален ще се разболее от всичките ви измислени болести и ниски заплати. Най-опасната болест на този свят е мизерията.

Отговори
0 0
държавата цикли в мизерия като математиците ви

държавата цикли в мизерия като математиците ви

02.04.2021 | 10:27

Някои математици не осъзнават какво са учили и са зациклили за вечни времена...

Отговори
0 0
математиците ви циклят в простотиите си

математиците ви циклят в простотиите си

02.04.2021 | 10:20

Завършила съм ПМГ И ТУ...Преди 17 години излизах с грозен програмист, който нахалстваше да е с мен и сравняваше връзката ни с математически модели...Този грозен и прост програмист беше пропуснал един факт...Не бях влюбена в него въобще и чаках да започна работа, за да се отделя от него тъпата му компания...Ковид изкара най-бедните на улицата и самоуби най-отчаяните, а богатите станаха още по-богати...Ковид е психо трилър, който те оставя без работа и те психира, така че когато нещата уж се успокоят да им работиш за още по-малко пари...В такъв стрес и мизерия, организмите на хората по-лесно се разболяват и преодоляват заболяванията. Аз изкарах вируса с аспирин и чай с лимон.

Отговори
0 0
ИЗБОРИ

ИЗБОРИ

10.03.2021 | 13:05

Целта е психо-преса на "овцете", да се наврат в кошарата и да не гласуват с наказателен вот. От днес до изборите ще затворят зверски държавата.

Отговори
4 1
Аман вече

Аман вече

10.03.2021 | 10:36

Абе тия математици що не си гледат квадратните уравнения и косинусите? За първи път в човешката история математици са впрегнати да правят прогнози и анализи как ще нараства "пандемията". Абе тия там нямат ли малко морал, а за пари са готови да стресират и убият по-този начин сума ти хора? Що не направят по техния модел прогноза-кога ще изчезне корупцията, с колко процента би се намалила корупцията ако секнат европарите, кога ще излезем от трийсетгодишния преход-това са къде къде по-важни неща за изчисляване! Може и да сметнат- как така преди една година във всички новини на телевизиите 95 % от новините бяха заети само с бежанците, а вече една година-тоя процент е--0! На какво се дължи толкова рязко намаление на новини за бежанци-много ще ми е интересно да го разяснят математически!

Отговори
8 5
математик-шизофреник

математик-шизофреник

10.03.2021 | 10:25

Не никой от ковидманиаците ли не му прави впечатление факта,че във всички държави истерията се подклажда от индивиди нямащи нищо общо с вирусите? Тук това са НОЩ. Именно от тук идва паниката. Никъде и никога вирус не е побеждаван с локдауни. Това не е медицина.

Отговори
5 4
Антон Димов

Антон Димов

10.03.2021 | 09:51

ВАКСИНА МУ Е МАМАТА!

Отговори
3 8
Ина

Ина

10.03.2021 | 10:53

Затова ли в Израел има най-много заразани, защото е страната с най-голям % ваксинирано население?

Отговори
6 0
Заразени

Заразени

10.03.2021 | 11:37

Не значи болни.Болестите се лекуват с лекарства. Кам ги де.

Отговори
2 1
До кога

До кога

10.03.2021 | 09:36

Няма мек локдаун. Тотално затваряне и то веднага. Иначе ще си играем на шикалки. Отваряне-затваряне. Ясно е,че Ганьо ще мрънка,ще дахлашва,ама това е без значение. И този път не да затворят моловете, а Джъмбо да работи. Сега всичко,което не е аптека или хранителни стоки да се затвори.

Отговори
7 7
Елементарно

Елементарно

10.03.2021 | 10:41

Вместо затваряне, стагнация и други проблеми, да накарат хората да дадат дума, че ще спазват мерките за безопасност.

Отговори
1 5
Платон

Платон

10.03.2021 | 09:35

Медици и математици под командата на политици срещу НАРОДА

Отговори
8 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?