49
Следвайте ни

Масова пандемия сред неваксинираните в Германия, готвят по-строги мерки

viber icon

Германия преживява "масова" пандемия сред неваксинирани, заяви министърът на здравеопазването Йенс Шпан, призовавайки за по-строги действия за овладяване на  COVID-19.

"В момента преживяваме основно пандемия от неваксинирани и тя е масова", каза Шпан пред репортери. "В някои региони в Германия леглата за интензивно лечение отново са на изчерпване".

Германия, страната с най-многолюдно население в Европа с около 83 млн. души, през последните седмици се бори с четвърта вълна на COVID-19, при която 7-дневната заболеваемост достигна високи стойности, невиждани от май.

През последното денонощие в страната са регистрирани 20 398 случая, съобщи здравният институт "Роберт Кох", а 194 души са починали.

Повече от 66% от населението е напълно ваксинирано, но Шпан изрази недоволство, че усвояването на ваксините се е забавило и че значителна група от хора на възраст от 18 до 59 години остават неваксинирани.

Той също така призова за по-строги проверки в заведенията или на събитията, при които да бъдат допускани само тези, които могат да докажат, че са ваксинирани, че са се възстановили от ковида или че наскоро са имали отрицателен тест.

Според него в някои силно засегнати региони достъпът трябва да бъде ограничен до тези, които са напълно ваксинирани или могат да докажат, че са се възстановили - система, известна като 2G в Германия.

"Това няма нищо общо с натиск за ваксиниране", каза министърът, "а с избягването на претоварване на здравната система".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Аз не разбрах

Аз не разбрах

03.11.2021 | 22:00

Какъв кромид, какви тъпотии

Отговори
2 0
Кой още не разбра

Кой още не разбра

03.11.2021 | 19:37

Кромид 19 е политика а не вирус? И боцнати и небоцнати могат да заразяват, но едните не искат абонамент към БИГФАРМА.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?