Следвайте ни

Маските в градските рейсове в Пловдив - задължителни

viber icon

Градският транспорт в Пловдив тръгна от днес по обичайните разписания от преди въвеждането на извънредните мерки.  Това означава, че на спирките не би трябвало да чакаме по 20 - 30 минути, както се случваше до вчера  по някои от 29-те линии.

По време на извънредното положение  имаше повече рейсове в пиковите часове и два - три пъти по-малко през деня. Но и пътниците  се брояха на пръсти извън сутришните и вечерни часове.

Носене на маски в автобусите е задължително, както и в столичния масов транспорт. В последните дни  някои шофьори и пътници се возеха без маски.

Трафикът в Пловдив видимо се засили. В 7,30 часа  до кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Димитър Талев" , която води към Марково, се образуваха  колони  в посока към градския център. Доскоро, особено през март,  по тази входно - изходна артерия на града  минаваха поне пет пъти по-малко коли. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

11.05.2020 | 11:17

А контрол кога?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?