Следвайте ни

"Марица" засне англичаните от Банско, които вбесиха Бойко Борисов ВИДЕО

Чужденците пазаруват банички в София под охрана, но без маски

viber icon

  "Като заложници сме", заявиха с усмивка пред "Марица" блокираните в столичния хотел "Лион" 80 британски туристи, докарани там след ваканция в Банско. Подозира се, че сред тях може да има заразени с коронавирус след като техен сънародник и племенникът му дадоха положителен резултат от направените тестове след почивка в нашия курорт. 

Заради съмненията, че чуждите туристи разнасят Covid-19 в Банско там беше наложена карантина от снощи, а градът е напълно блокиран. Новината, че групата от  англичани е преместена от Банско в София вбеси премиера Бойко Борисов, който нареди хотелът до Лъвов мост да бъде блокиран от полиция, докато чужденците не бъдат закарани до летището и натоварени в чартър за родината им. 

"Туроператорът си ги взел и си ги докарал. Не стига, че заразили Банско, сега ги докарал и в София, и сега полицията ги е заградила. Уговорили сме с външните министри директно с автобус, шофьорът да е в предпазен костюм, разбира се, и директно на аерогарата, директно на чартъра. И толкоз... Където има туристи - затваряме, прибираме, на чартърите и с това да се приключва. Изключения няма!", заяви Борисов на извънреден брифинг снощи след видеоразговор с лидерите на ЕС.

Към 9 сутринта чужденците дори излязоха по съседния на хотела столичен булевард "Мария Луиза" да си купят закуски и вода, за да си купят закуски и вода.

По един британец пазаруваше за цяла компания, като беше стриктно придружаван от полицай. Скиорите купиха няколко плика с банички, понички, води и безалкохолни, като бързо се прибраха в хотела. Нито един от англичаните не носеше маски.

Заложниците, повечето от които на видима възраст около 20-те, се забавляваха искрено с огромната рота журналисти пред хотела. Младежи позираха с удоволствие през витрината на фоайето, докато закусват, после се качиха по стаите.

По-възрастни мъже на около 40 пък излязоха на балкон на втория етаж, за да си направят снимки и селфита на фона на камерите с български медии. Всички се смееха и искрено забавляваха със ситуацията.

Двама младежи се показаха на друг прозорец и поздравиха сърдечно екипа на "Марица". "Ок сме", казаха те на въпрос как се чувстват. После се жестове опитаха да обяснят кога се очаква да потеглят към летището.

Полицаите нямаха информация докога гостите ще са заключени. Заключени е буквална дума. Дори персоналът няма ключ от външната врата. Той е в един от полицаите и при всяка комуникация с рецепцията униформен отключваше хотела и веднага го заключваше.

Малко по-късно цялата група беше натоварена на автобус и откарана към летището. В хотела пък незабавно започнаха дезинфекция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Nqkuv si

Nqkuv si

19.03.2020 | 13:21

Пичове, четете си статиите преди да ги пускате. Хора без образование ще ви ги пишат по-добре от вас! Засрамете се!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?