Следвайте ни

"Марица" позна! Черните рекорди са заради почивните дни

viber icon

Развитието на разпространението на коронавируса е под контрол, увери зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков пред БНТ. Според него днешните високи данни за новозаразени и починали се дължат на закъснение в отчитането на резултатите от два дни.

"Следим всичко. Инфекцията се разпространява на клъстерен принцип - определени колективи, производства, лечебни заведения, домове за социални услуги. Оттам идват много бройки наведнъж. Опитваме се да наложим на места за обществено ползване определени правила, за да ограничим разпространението на коронавирус", заяви д-р Бойко Пенков.

Засега няма показания да се стига до крайни мерки, заяви още той.

"Ние трябва да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на науката да започнем да лекуваме коронавируса", допълни д-р Пенков.

Не всички болници поддържат COVID отделения, но има достатъчно места за лечение на болни. В момента има налични 8400 легла, заети са само 1221, каза още зам.-министърът на здравеопазването.

Има средства до края на годината, за да може да се покрие труда на хората, които имат пряк досег с болестта коронавирус, увери д-р Пенков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?