Следвайте ни

Мариан Бачев събира средства за веноскоп за ковид отделение

viber icon

Един от най-познатите актьори у нас – Мариан Бачев, организира благотворителна акция за събиране на средства за веноскоп за ковид отделението в МБАЛББ „Света София“. Тази идея идва след престой на близък до него човек в отделението, ръководено от р-д Радостина Чернева.

Веноскопът е медицински уред за по-лесно откриване на вените на пациента. След многобройни апликации видимите вени се калцират и започват едни безкрайни убождания, докато се намери някоя скрита вена, където да може да се постави абокат, необходим за вливанията на жизненоважни медикаменти.

„Вече съм поръчал 4 табуретки на колелца, за да могат сестрите по-лесно да обслужват лежащо болните, тъй като леглата са ниски и те остават „без кръст“. Заставайки с името и авторитета си, ще ви държа в течение на всеки етап до предаването на уреда на шефа на отделението – д-р Чернева, което ще заснема, както ще приложа и всички документи и банкови извлечения“, пише Бачев.

Сметката за събиране на средства е към личната му фондация, насочена към театралния потенциал на деца и младежи между 10 и 19-годишна възраст. 

Ето и сметката:

Платете на: ФОНДАЦИЯ АРКАДИЯ ФЮЖЪН АРТ

IBAN: BG79FINV915010E0194843 (Първа Инвестиционна Банка)

Основание за плащане: дарение за закупуване на веноскоп

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?