Следвайте ни

Мангъров прави нещо нечувано след срещата със заразения Георги Любенов

viber icon

Мангъров се оказа контактен на първа линия на заразен. Той гостува миналия уикенд на водещия Георги Любенов в БНТ, като по-късно журналистът се оказа с положителна проба. 

Детският инфекционист доц. Атанас Мангъров все пак ще си направи тест за коронавируса, след като от РЗИ в София го натиснаха по общо предписание. Трябва да направи това, ако не иска задължително да прекара 14-дневна карантина. Така медикът с най-фриволно поведение срещу COVID-19, все пак е склонил да се тества. Но е поискал здравните власти да платят за PCR-a му. 

„При отказ от изследване, лицето подлежи на 14 дневна карантина“, уточняват от столичната регионална здравна инспекция.

Пред „Сега“ доц. Мангъров заяви, че няма никакво предписание от СРЗИ, но ще си направи тест в близките дни, за да успокои „почитаемата публика“.

Той отново повтори, че инкубационният период за този вирус е 2 седмици и сега все още е рано да се изследва. По думите му тези, които са били в контакт с Георги Любенов и вече са се тествали, не могат да са напълно спокойни, защото трябва да мине достатъчно време от контакта им с него. Затова и, ако искат, трябва да се тестват повторно.

„Защо мислите, че той (Г. Любенов-б.р.) е единственият човек с коронавирус, с когото съм се срещал? Всекидневно се срещам с болни хора, това ми е работата. Всеки ден преглеждам хора с температура, с грипоподобни симптоми, които не са се изследвали, и ги преглеждам, както преглеждам всеки човек. Кой ще лекува пациентите, ако лекарите излязат извън строя?“, попита доц. Мангъров.

Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница постави и въпроса кой ще плати в случая теста му за коронавирус, който струва над 100 лв.

„Ако спазваме правилата, този, който дава предписания, той трябва да плати. РЗИ трябва да плати“, коментира още той. Според него при подобни случаи хората, които нямат финансовата възможност да си платят подобен тест, ще трябва да се изолират в 14-дневна карантина, което обаче според него е изнудване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Шубето е голям страх

Шубето е голям страх

17.10.2020 | 16:30

Браво Мангърче така те искам Ша да правиш нещо нечувано та и глухите да го чуят Че много гглух глупав и страхлив народ по тези земи От един грип примират от страх Пък ако засвистят бомби като в Сирия Либия и Ирак не дай си Боже ша пълнят гащите здраво

Отговори
2 4
Лиахим Вечнуг

Лиахим Вечнуг

17.10.2020 | 14:06

"Няма дим без огън!" Казал го е многопатилият ни народ! Който е много "ербап", да отиде доброволец в инфекциозните отделения на издъхващите ни болниците и се грижи денонощно за хората гинещи там! Това разбирам аз като граждански подвиг! Другото е бръщолевене! Но се иска смелост и гражданска отговорност за думите и последващите ги дела ! Да поработи с медиците там два-три месеца на нечовешкия режим, да си се изпоти за обещаните 1000 лева, че тогава да ни припява! Вляз в огъня, братко, който и да си и се поопари! иначе оракули много...

Отговори
6 1
Доктор

Доктор

17.10.2020 | 13:17

Марица, фриволно поведение, какво е според писачите ви? Всеки с различно мнение фриволен?

Отговори
4 1
??????????????

??????????????

17.10.2020 | 13:13

Крайно време е да спрат да му дават ефирно време. Обърква хората. Може да имаш друго мнение, но толкова яростно да го нлагаш говори за нещо друго. Или егото му е до небесата или нещо му хлопа.

Отговори
6 8
Доктор

Доктор

17.10.2020 | 13:13

Браво на Мангъров,мразят го, защото не се хвана на хорото. А теста мога да отгатна какъв ще е.....

Отговори
4 6
:( :)

:( :)

17.10.2020 | 11:33

Ей нарочиха го, а другите гости да не би да са отрицателни че, се хванха за доц. Мангъров. Поредния скалъпен сценарии.

Отговори
13 10
Киро

Киро

17.10.2020 | 11:08

Пълен к.етен!

Отговори
12 14
Ковидчо:

Ковидчо:

17.10.2020 | 11:32

Пълни к*етени сте ти и другите такива заблудени овце! А Мангърчето както винаги е прав, особено в частта за изнудването.

Отговори
13 11
Прав  е  ама

Прав е ама

17.10.2020 | 12:40

Разбиеанията му са криви.Неговото разбиране за носенето на маски не е разбиране на лекар а на махленски гаулайтер. Той твърди че маската не може да предпази от аерозолите във въздуха. Добре.Но ако носещия маска е заразоносител носенето на маска ще спаси околните до някъде.Добросъвестните и културни хора носят маски за да спасят другите а не самите себе си.КАТО ЛЕКАР ХИЧ НЕ МУ ПРИЛИЧА ДА ГОВОРИ НЕЩА ЗА КОИТО УПОРИТО НЕ ИСКА ДА РАЗБЕРЕ.

Отговори
11 7
Ганьо

Ганьо

17.10.2020 | 13:17

Ковидчо,ти и такива заблудени амеби като теб сте виновни за разрастването на заразата. Мангъров е срам за лекарската гилдия. Дано е пипнал вируса! Ковид отделенията ще го чакат!

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?