Следвайте ни

Мангъров лъже нагло и опасно, не го слушайте, предупреждава наш лекар от Швейцария

viber icon

Развитието на пандемията COVID-19 е стряскащо, а в България то е изпуснато от контрол. Изказванията на доц. Атанас Мангъров са ненаучни и опасни. Такава позиция изрази живеещият в Швейцария български лекар Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн.

"Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате, просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията.

Не знаем какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладняване, е стряскащо и много сериозно." Това пише д-р Илиев в профила си във Фейсбук, информира news.bg.

"Изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви.

Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго. Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него, научният консенсус по отношение на Ковид е на противоположното мнение" - констатира българският учен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Koko

Koko

27.10.2020 | 15:47

Мангъров е от рабфак, Това може, Това прави. Ще го разберете , ама късно ще е

Отговори
8 12
Ваня

Ваня

27.10.2020 | 15:40

Че положението е изтървано,спор няма. На Мангъров трябва да му бъде забранено да бъде лекар! И пак си задаваме въпроса защо не се предприемат спешни мерки на национално ниво. Ресторанти,барове,заведения..... Трябва да се затворят,както направифа много други държави! Ама ядец! П.остаците,които сме си избрали ,исщат да измрем . И всичко това,в им2то на политиката!

Отговори
16 14
Тошко

Тошко

27.10.2020 | 16:11

"Умните" които се каните да изберете (БСП) не желаят да носят маски с риск да ги отстранят от заседание в НС!?!?!?

Отговори
8 5
Ковидчо:

Ковидчо:

27.10.2020 | 16:42

Я си виж "творението" и после поставяй кавички на умните, т*панар безподобен! Всъщност не си съвсем безподобен - имаш убийствена конкуренция в "лицето" на "Нали".

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?