Следвайте ни

Мангъров атакува: Маските са като конец против уроки, пълно печалбарство

Разни тарикати вече ги правят от чорапогащник, предупреди доцентът

viber icon

Доц.д-р Атанас Мангъров отново атакува. Този път пред "Новини" разнищи носенето на маски, естествено, с обратен знак.

"Не ви ли е странно, че до края на март т.г. СЗО и редица други престижни медицински организации, центрове, институти от ранга на "Р. Кох" твърдяха, че няма никаква практическа медицинска полза от носенето маските!

Освен, разбира се, от онези, които са болни или се грижат за заразени. За всички останали, ползването на маски е под въпрос. От април насам обаче палачинката се обърна и всички взеха да припяват колко "велико и полезно" изобретение са маските. У нас носенето им дори бе заложено в закон", каза той

"Носенето на маски не е ефективно, защото тъканта, от която са направени, е твърде едра и не може да спре микроаерозолните частици. Пълни глупости са твърденията, че тъканта на маските може да спре свободното движение на тези микрочастици.

Най-ясната аналогия, която мога да направя е, все едно някой в стаята да пуши, а вие да си сложите маска и да смятате, че не вдишвате дима от цигарата..

Ако маските бяха универсално средство, то защо са ваксините срещу морбили, варицела и т.н.?! Ако някой не вярва, то вкарайте здрав човек при заразени само с маска да видим какъв ще е резултатът. Просто маските задържат най-едрите частици от слюнката, които отделяме и които се виждат", сподели Мангъров.

"Маските създават едно измамно чувство за сигурност, каквото всъщност не съществува. Те усложняват нашето дишане, тъй като затрудняват съпротивлението на въздушната струя. Затова и децата, и възрастните не ги понасят и постоянно ги махат. Маските увеличават и мъртвия обем от въздух в нашите дихателни органи.

Също така има проучване, което показва, че носенето на домашно направени маски, е три пъти по-вредно, отколкото да не носиш никакви. Нужно е също маските да се сменят на всеки два часа. Да носиш една маска цял ден, е равносилно на това да не си сменяш долното бельо две седмици, извинете за сравнението, но истината е такава", показа стил доцентът.

"Разни тарикати взеха да ги правят от чорапогащи и всякакви тъкани. Затова аз смятам, че внедряването на това задължение не е от загриженост да ни предпазят, а за налагане на воля и печалбарство.

Все едно да си вържеш на ръката червен конец против уроки и да вярваш, че той те пази от вируса. В Швеция например никога не са налагали силом носенето на маски. Но пък у нас, който смята, че такъв парцал ще го предпази от заразата, може да си слага и по два - един върху друг за по-сигурно", препоръча Мангъров, главен враг на мерките.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Корона вируси

Корона вируси

15.10.2020 | 22:14

Въздушната струя при кихане, мъчителна кашлица достига скорост 145 км/ч,. Маските с клапан са ефективни при вдишване но при издишване еднакви като обикновени. В Чапел-Хил Северна Каролина предполагат, че китайския шам корона вирус SADS-CoV който причинява остра диария с повръщане при свинете, може да бъде опасен и за човека. SADS-CoV е алфа-коронавирус, а бета-коронавируса SARS-CoV-2, причинява ковид при човека. Няма потвърдено заболяване от SADS-CoV при човека и известността му е ограничена но с потенциал

Отговори
0 0
Маскарад

Маскарад

15.10.2020 | 21:28

Профилактика с маска изисква смяна на всеки два часа, а масовите практика една маски в употреба вмесец в метафора един памперс месечно. Белгийски медици в открито писмо споделят, PCR не е диагностичен тест за ковид, създаден е за научни цели, и дава много фалшиво позитивни резултати. В 30 % от населението ковид рецепторите са в стомашно чревен тракт и обичайно пик на ковид започва с повишено изкупуване на тоалетна хартия вън от обичайно потребление. Но те докосват от пари до всичко което се досетите. Не е изяснен и генома на преболедували и невъзприемчиви. Неандерталския хаплотип е силно уязвим и Франция го изпита

Отговори
7 0
baba lu

baba lu

15.10.2020 | 21:23

We need more real brave men like dr. Mangarov . Wake up!

Отговори
11 3
Браво

Браво

15.10.2020 | 20:51

Браво Мангърче разбий ги таз пасмина еврейска която за едните сребърници побърка света

Отговори
18 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?