49

Мъж се зарази едновременно с маймунска шарка, COVID и ХИВ

Изследователи в Италия съобщиха за първия известен случай на положителен тест за маймунска шарка, COVID-19 и ХИВ едновременно.

Пациентът, 36-годишен италианец, развива температура, болки в гърлото, умора, главоболие и възпаление на областта на слабините около 9 дни след завръщането си от 5-дневно пътуване до Испания, по време на което е правил секс с мъже без презерватив.

Мъжът е дал положителна проба за коронавирус 3 дни след появата на симптомите, според доклад за случая, публикуван в Journal of Infection. Той е прекарал COVID-19 през януари, няколко седмици след като се ваксинирал.

Часове след като даде положителен тест за коронавирус, на лявата му ръка се появил обрив и мехури се разпространили по тялото му през следващите няколко дни, което го накарало да отиде в спешното отделение в болница в Катания, на източното крайбрежие на Сицилия.

Серия от тестове се оказали положителни за маймунска шарка, COVID-19 и ХИВ, като тестът за ХИВ показал висок вирусен товар (234 000 копия/mL). По-малко от година преди това италианецът дал отрицателен тест за ХИВ, което означава, че е бил заразен наскоро.

 
Пациентът е изписан от болница след близо седмица и се е възстановил от COVID-19 и маймунска шарка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Аврора

Аврора

24.08.2022 | 15:26

Е..., щом не е забременял пак добре! Щото с тези шарки и ковиди и Бог знае още какво зарази не ми се мисли какво щеше да се излюпи!!! От горе на всичко от мъжко същество! Боже, Боже!

Отговори
2 0
соросоядница

соросоядница

24.08.2022 | 14:52

Съответно премълчавт соросоядите, че СПИНа и Маймунската шарка ходят по мъжки дежендъри, които си бъркат по ауспусите!

Отговори
6 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.08.2022 | 14:37

ВЪЗМОЖНО е

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?