Следвайте ни

Лоши новини за военния от Карлово, хванал  COVID-19

49-годишният мъж от Инженерни войски – Пловдив се заразил от свой колега – един от първите пациенти с коронавирус под тепетата

viber icon

Втори случай на коронавирус в Карлово потвърди лаборатоно изследване, което бе готово днес. С COVID-19 e 49-годишен военнослужещ от града, който служи в Инженерни войски в Пловдив. Както „Марица“ съобщи още в събота, мъжът е настанен в Инфекциозно отделение в карловската болница със съмнения за заразата.

От снощи обаче състоянието му рязко се е влошило. Той е с висока температура, пневномия и вече е развил дихателна недостатъчност. В момента се обсъждат следващите медицински мерки по отношение на болния. Единият вариант е да бъде транспортиран в пловдивска болница, което трябва да стане бързо, за да не се налага обдишване по време на преместването му.

  Както вече „Марица“ съобщи военнослужещият е бил поставен под домашна карантира на 16 март след контакт със заразен от Пловдив – един от първите случай в града на тепетата. Той развива симптомите на COVID-19  на 28 март, около 14 дни след контакта.

Съпругата и двете дъщери на военния са под карантина.

Снощи в карловската болница е бил приет 80-годишен мъж със съмнение за коронавирус. Възрастният мъж бил с висока температура и сърдечна недостатъчност, но нямал кашлица и дихателни проблеми. Взета му е проба за изследване.

Случаите на COVID-19   в Карлово станаха два – първият пациент бе 59-годишна жена от  Карлово, която се е върнала от Англия. Изследван бе и 20-годишен младеж,  който също се е прибрал от Острова, той се оказа с диабет.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?