Следвайте ни

Лоши новини! Нови две държави с ограничения за българите

viber icon

Нови две държави задължително поставят под двуседмична карантина всички българи, които пристигат там. Това са Италия и Дания.

Всички пристигащи от България и Румъния в Италия, както и всички, които са пребивавали в двете страни през последните две седмици преди влизането си на Ботуша, задължително трябва да останат в 14-дневна карантина.

Решението е на италианския министър на здравеопазването Роберто Сперанца. Той обяви решението си със съобщение в социалната мрежа Туитър.

Тази мярка вече се прилага за пристигащите в Италия от страни извън Шенген и извън ЕС.

Вирусът не е победен и продължава да циркулира. Необходимо е все още да бъдем предпазливи, писа Сперанца.

През тези дни много жени от Румъния и България се връщат в Лацио, където работят като домашни помощници. Автобуси с пристигащи жени могат да се видят на гара “Тибуртина” в Рим . Италия е особено притеснена от скока в случаите на Covid-19 в Румъния, пишат италианските медии.

Дания въведе същото ограничение от 16 часа на 23 юли т.г., съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Всички пристигащи от България ще бъдат посъветвани да останат по домовете си в продължение на 14 дни. Лицата, пристигащи от България, няма да бъдат допускани на територията на Дания, освен ако нямат "уважителна“ причина: роднинска връзка, работа, следване и бизнес пътувания.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: +45 39 64 24 84 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на сайта на ведомството.

Коментари (4)

Боко и сие

Боко и сие

25.07.2020 | 08:35

След като нашите власти пуснаха футболните мачове и дискотеките и се правят, че проблем няма, другите ще ни ограничават! За награда, здравният ни министър го повишиха във финансов министър! Тотално сбъркана държава!

Отговори
1 0
Дима

Дима

24.07.2020 | 23:34

До като младите не повярват ,че това е опасен вирус ,ще има да ни тръска като мухи ! Пазете дистанция , носете маски ,спазвайте всичко ,че лошо но се пише !

Отговори
4 1
Lekar

Lekar

24.07.2020 | 20:29

Нещо друго ли очаквате. Да вървят тълпи по улиците по време на чума и да си обменят вируси и да ни приема Европа.

Отговори
10 3
Анти китайски вирус

Анти китайски вирус

24.07.2020 | 20:03

Забрана за всички които ни въведат забрани в техните страни. Ние да не ходим а те да се разкарват със заразата тука без ограничения. Не на чужденци по време на пандемия!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?