Следвайте ни

Лоша новина: „Pfizer“ има проблем с ваксината

viber icon

"Pfizer" ще произведе само половината от планираните дози ваксини поради проблеми с веригата за доставки, съобщи "Фокс Нюз".

"Разширяването на веригата за доставки на суровини за ваксината отне по-дълго от очакваното време. Важно е също така да се подчертае, че резултатите от клиничните тестове закъсняват от първоначално планираното", каза говорител на компанията.

"Pfizer" и германският й партньор "BioNTech" се надяваха да произведат 100 милиона ваксини до края на годината, но броят на планираните дози сега е намален наполовина - на 50 милиона.

"Pfizer" получава суровини от доставчици в САЩ и Европа. Разширяването на производството на компоненти за ваксината миналия месец се оказа предизвикателство. В този момент компанията очаква също все още резултатите от последните тестове, заявява производителят.

Компанията не уточни какви компоненти за производството липсват. Ваксините обикновено съдържат материали, които включват антивирусни агенти, антисептични течности, стерилна вода и ДНК елементи от самия вирус, които не причиняват тежки симптоми, но задействат имунната система да произвежда антитела.

Обикновено компаниите първо изчакват техният продукт да бъде одобрен и едва след това започват да набавят суровини, да организират производствени линии и да установят вериги за доставки.

"В този случай всичко се случи едновременно. Започнахме да формираме веригите за доставки през март, когато ваксината все още се разработваше. Това е напълно безпрецедентно", каза участващ в процеса на разработване на ваксината на "Pfizer".

Понастоящем "Pfizer/BioNtech" планират да пуснат 1,3 милиарда ваксини през 2021 г., като недостигът от 50 милиона дози тази година ще бъде компенсиран с увеличаване на производството. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Бързата работа срам за майстора

Бързата работа срам за майстора

06.12.2020 | 01:40

Браво Браво Браво и още един Браво Еврейте също като комунистите Комунистите също като еврейте Еднакво т..ъпи и лакоми Оня лаф Проба Грешка Проба Грешка нормалните трудови хора са я измислили за тях Защото тоз който найстина работи няма право на грешка Нито на проба Така е при нас работещите Работим с акъл без грешка за да можем после спокойно да си пийнем дезифинктанта във вид на ракийка водка уйски и други расли на кокал салати Не мое да си позволим да прайм грешка Нема да остане време за дезинфикциране и онождане

Отговори
2 3
Нали

Нали

05.12.2020 | 23:45

Ами сега, само с 50 милиона ваксини, какво ще стане със Славчо Атанасов? Да се обажда на дедо Николай с ролека да запазва час, че ОтидЕ си зян!

Отговори
6 2
Антиваксър

Антиваксър

05.12.2020 | 22:58

Супер,купиха нашите балъци фризери,докато дойде отровата,ще си е минал вируса.

Отговори
5 6
Смях

Смях

05.12.2020 | 21:08

Ако ваксините не получат разрешение за производство,ще е голям смях! Ние винаги слагаме каруцата пред коня!

Отговори
14 7
Нали

Нали

06.12.2020 | 00:56

Кои сте тези вие, които слагате каруцата пред коня?

Отговори
2 6
Бай Манчо

Бай Манчо

05.12.2020 | 20:58

С две думи : Ваксини нанай !

Отговори
12 5
Нали

Нали

06.12.2020 | 00:55

Утре като прочетеш, че доставките на компонентите са въстановени, дали ще се осъзнаеш, че си жертва на "свободата на словото"!

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?