Следвайте ни

Лондон алармира за риск от Трета световна война

viber icon

Началникът на генералния щаб на британската армия генерал Ник Картър алармира, че икономическият срив по време на коронакризата засилва риска от Трета световна война.

В интервю за "Скай нюз" по повод отбелязвания днес Ден на възпоменанието на жертвите от войните генерал Ник Картър заяви, че Великобритания и останалия свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около коронавируса.

 

Картър изрази мнение, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития, предаде БНР.

На конкретен въпрос дали смята, че има реална заплаха за Трета световна война, генералът отговори: "Казвам, че съществува риск и ние трябва да осъзнаваме тези рискове."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ей Голяма работа е

Ей Голяма работа е

08.11.2020 | 22:23

Еий този вече е прав Много познава Сега остава да познае как ще завършат първите 20 минути между Шефилд Юнайтед и Шоп Дървен кауни и кога шъ падне първия гол шъ спичели джакпота на Еф Без Пари който е на стойност цели 2 паунда и 12 пени Дъно познай Късмет

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?