Следвайте ни

Лична трагедия: COVID-19 погуби брата на Красимир Гергов

viber icon

Тежка загуба сполетя рекламния бос Красимир Гергов. Брат му Тодор Гергов почина неочаквано след усложнения от COVID-19. Напразни се оказаха усилията на лекарите да спасят Тодор, който бе в активна възраст и работеше на пълни обороти, помагайки на бизнесмена. Братът беше от години дясна ръка на Красимир Гергов, съобщава "Стандарт".

Семейство Гергови не огласи официално новината, защото всички са в потрес, особено децата на Тодор. Мъжът се заразил в края на април. Първоначално той подценил симптомите и започнал лечение чак когато вдигнал много висока температура, което се оказало фатална грешка. Лекарите се оказали безсилни и след няколко дни в болница, Тодор Гергов издъхнал. Красимир Гергов от години е смятан за една от най-влиятелните личности в рекламния и медиен бизнес в България. От създаването на Би Ти Ви той бе неин неофициален собственик, а в момента притежава миноритарен дял от 6%.

Роден през 1961 г. в София, той е внук е на Марин Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец. Вуйчо на Гергов е небезизвестният генерал от гаражите на УБО – Бончо Бончев. Красимир завършва Висшия институт за физкултура „Георги Димитров“ със специалност „Туризъм, алпинизъм и ориентиране“ и специализира в американската медийна компания CNN в Атланта. През 1994 г. Гергов придобива правото за излъчване на CNN за България. Създател е и на първото частно национално радио в България. Работи и в сферата на туризма и инвестира в голф комплекси в България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

vhbb

vhbb

29.05.2021 | 09:14

а за всеки починал гражданин на Бг що не напишете . само тоя ли е важен! Аре в ада да се пържи!

Отговори
7 1
Разчитаме на Божия съд Светския спи сладък сън

Разчитаме на Божия съд Светския спи сладък сън

29.05.2021 | 09:13

А този комунистически купелдак кога ще се срещне с Божия съд Явно Светския не го лови Купил си го е явно и има незнайно колко процента от него

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?