Следвайте ни

Обявиха кога отварят летище Пловдив

viber icon

До 1 май ще е затворено Летище Пловдив. Нискотарифният ирландски превозвач „Райън Еър“, който обслужва полетите до Лондон, е удължил принудителната си ваканция заради епидемията с коронавируса с три седмици. Първоначално бе обявено, че полетите ще се подновят на  8 април.  Спрени са и чартърните полети до и от Израел и Москва.   

Част от персонала на летището е в отпуск на ротационен принцип. Въпреки че няма полети, хората работят, съгласно наредбата за аварийна безопасност, обясни директорът на аеропорта Спас Шуманов. Той уточни, че не е предприел съкращения.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ГВА2 Жоро

12.04.2020 | 21:56

Това летище трябва отдавна да го затворят оерманентно защото никой един от ръководителите не отговаря на изискванията. Там са забравни Пазарджииски калинки от Герб. Има и един хасковски охлюв където се прави на Ръководител сигурност който сваля струните на цигулките и сега в коронавреме трупа нощни часове за да си дигне заплатата. Тая държава няма да се събуди скоро. От там не бих летял никога.

Отговори
2 0

ГВА

09.04.2020 | 09:06

Много знаете,Вие все...Кетището няма как да затвоти,защоъо е резервно на София,има хуманитарни,военни,товарни полети..А и все пак е държавно,а не частно и Директора не може да си праеи своеволия без Министъра......

Отговори
0 1

надя

09.04.2020 | 08:41

Летището работи, но няма полети!!! И как ще съкращава работници, да не е офис в Пазарджик това Летище!

Отговори
2 0

Арпаджик

08.04.2020 | 19:13

То не е затворено летището, полети няма, има разлика.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?