Следвайте ни

Лекарка от огнището на COVID-19 в Ню Йорк с ужасяващ разказ

Тя иска също така да привлече вниманието към острия недостиг на предпазни средства в болниците

viber icon

Лекарката хирург Корнелия Григс от обхванатия от епидемията от коронавирус Ню Йорк, ежедневно разказва на 15 хиляди последователи в Twitter за тежките си работни дни. Тя стана популярна съвсем наскоро, когато публикува статия в New York Times за работата на лекарите в авангарда на борбата с коварния COVID-19, пише Блиц.

Заедно с колегите си Григс се бори за живота на пациентите, прекарвайки изтощаващи часове на работа. И въпреки средствата за защита жената много се страхува да не се зарази. Преди дни Корнелия е оставила в Twitter кратко обръщение към малките си деца в случай на трагедия. Тя отбелязва, че синът и дъщеря й едва ли биха я разпознали в медицинската й екипировка. "Децата ми са твърде малки, за да го прочетат сега.

Те едва ли ме разпознават в защитния костюм. Но ако ме загубят поради коронавируса, искам да знаят: майка им се е опитвала с всички сили да си свърши добре работата", написа лекарката. Тя добавя към своя туит хаштага #GetMePPE, което означава „дайте ми лични предпазни средства“.

По този начин тя се е опитала да привлече вниманието към острия недостиг на тези средства в болниците, където лекарите директно взаимодействат със заразени от COVID-19. Това трогателно съобщение стана популярно за броени часове и набра над 600 хиляди харесвания, 130 хиляди споделяния и повече от 9000 коментара.

По-рано в статията си за New York Times Корнелия Григс разкри ужасните условия, при които лекарите са принудени да работят, като имат голяма нужда от защитни костюми.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

NYT

NYT

07.04.2020 | 18:18

Странни работи. Целият мед. персонал е "арестуван" в болниците, никой няма право да дава изявления, труповете се изгарят а изписаните - увеличават. Дали ще се разбере някога истината?

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?