Следвайте ни

Лекар и стоматолог заразени в Пловдивско, петима издъхнаха

viber icon

През изминалите 48 часа на територията на област Пловдив има 6 новодиагностицирани случаи на Ковид-19. За това информираха от Областния кризисен щаб.  Общо случаите са вече 1389. От новите случаи имаме две медицински лица – на лекар в Асеновград и стоматолог от Пловдив, установен от проведено епидемиологично проучване. И двамата медици са карантинирани и са в добро състояние. Изследвани са контактните им лица и колеги. Дадени са необходимите предписания.

По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 957 като за последните дни са 52-ма. Само през изминалото денонощие преборилите заболяването са 45 души. На домашно лечение са 310 лица, под карантина 364. 

По данни на болниците хоспитализираните пациенти са 100, от тях с доказана инфекция на коронавирус са 77. 4-ма са настанени в интензивни отделения. За изтеклите две денонощия има само един хоспитализиран – жена на 75 години  от община Садово, която е в добро състояние.
Свободните легла в отделенията за Ковид-19 са 115, 28 са за непотвърдени случаи, свободните интензивни легла също са 28.

През изминалата седмица 5 пациенти от областта са  починали с доказан Ковид-19  . Всичките са мъже на възраст между 50 и 94 години. От тях трима са от град Пловдив, един от община Калояново и един от община Марица. Всичките са били с придружаващи заболявания – диабет, сърдечни и хронични заболявания.  Така към днешна дата общо 44 са починалите лица , които са обявени в Националната система.  

Положителните проби от последните 48 часа –три от Пловдив, и по една от Кричим, Садово и Асеновград.

Статистика по общини:  Пловдив – 949,  Карлово – 53, Кричим – 27, Хисаря – 11, Родопи – 85, Стамболийски – 22, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица - 41, Асеновград – 74, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 17, Първомай – 7, Съединение – 14, Сопот – 9, Лъки – 23.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?