49
Следвайте ни

Лаборатории „Синево”: Тестовете ни са сигурни, правим ги по най-високите международни стандарти  

viber icon

Шведски медицински лаборатории "Синево" оперират в България вече повече от 9 години. От първия ден до днес, винаги сме държали на високото качество на предоставяните от нас услуги, поставяйки пациентите в центъра на нашия фокус.

Затова, във връзка с публикуваната статия на 12.11.2021 г., 16:56 ч., в сайта marica.bg, със заглавие „Пловдивчанин в шах: Две лаборатории го пращат за зелен хайвер вместо за зелен сертификат“, бихме искали да поясним следното:

  1. Съгласно официалната Заповед на Министерството на здравеопазването – Заповед за изменение и допълнение на Заповед No РД-01-890/03.11.2021, в сила от 11.11.2021 г., Синево България издава „зелен сертификат“ за наличие на anti-SARS-CoV-2 антитела при стойности равни и по-големи от 150 BAU/ml.

Поради многократното увеличение на пациентите, желаещи да заявят при нас тест за антитела, и необходимото време за синхронизиране на вътрешния ни софтуер с автоматизираната система за издаване на сертификати на his.bg, се наложи промяна в организацията за издаване на сертификати. Ръчно, от нашите колеги, заедно с резултата в системата SynevoWebResults, беше предоставян НРН номер за тестовете с изработени резултати в рамките на 11-12.11.2021 г. Чрез този номер пациентите самостоятелно могат да изтеглят сертификата си.

От 15.11.2021 г. сертификатите за наличие на антитела, заявени при нас, съгласно изискването за минимални стойности, се издават автоматично – пациентът получава СМС с линк към сертификата. Важно е да подчертаем, че резултатите от изследването на вирус, неутрализиращи антитела срещу S-протеина на SARS-CoV-2,се изработват до два работни дни от заявяването му.

  1. Статията оставя читателите с убеждението, че резултатите, издадени от Синево България, са неверни. В същото време, в текста не са представени доказателства, че резултатите от посетената в последствие конкурентна лаборатория за достоверни.

В Синево България следваме международни стандарти и стриктни процедури при обработка на пробите. В лабораториите ни използваме само оригинални реактиви, а самите тестове за антитела извършваме чрез количествения имуноанализElecsys® Anti-SARS-CoV-2-S на Roche, одобрен от Министерството на здравеопазването, на последно поколение инструмент, единствен в България – интегрираната аналитична система Cobas® Pro.

Още повече, Синево България е единствената независима частна лаборатория в страната, която е сертифицирана по ISO 15 189, удостоверяващ качеството и компетентността на медицинските лаборатории.

  1. Заради динамиката на пандемията напоследък колегите ни, които отговарят на запитванията, постъпили по телефон и имейл, обслужват огромен брой пациенти. Въпреки това, те продължават отговорно и с разбиране да подхождат към всеки пациент и да реагират своевременно при всяка възникнала ситуация, като на запитванията към нас, постъпили по имейл, изпращаме отговор в рамките на работния ден. Всеки, който няма възможност да изчака свързване с оператор на националния ни телефон, може да заяви връщане на телефонно обаждане при свободен оператор. С всички пациенти, заявили желание за връщане на обаждане, колегите ни се свързват в рамките на деня.

Искрено се надявам настоящото писмо да отговори на въпросите, поставени косвено в статията, и сме уверени, че единственият начин да се справим с пандемията от COVID-19 е всички заедно да продължим да се борим в името на нашите близки.

 

18.11.2021 г.                                   С уважение:

гр. София                                                      

 

д-р Себастиан Ротариу

Директор за България

СМДЛ Синево България ЕООД –

чрез пълномощникаси адв. Жулиета Мандажиева

   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

да ама не

да ама не

18.11.2021 | 22:08

Не само тестовете ви трябва да са сигурни, но и служителите, които извършват тестовете.

Отговори
3 0
ало Марица

ало Марица

18.11.2021 | 13:17

Вие какво очаквате да кажет от Лабортирята ние сме смешници ли?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?