Следвайте ни

Куриоз в Асеновград: Строител наруши карантина два пъти за седмица

viber icon

Строителен работник от Асеновград нарушил наложена му заради COVID-19 карантина два пъти в рамките на седмица, научи „Марица“. 

Мъжът, който е от ромски произход, се завърнал от чужбина през май и получил предписание за поставяне под карантина от Столичната регионална здравна инспекция. 

Строителният работник заявил, че ще бъде в дома си на ул. „Росица“ в Асеновград, докато премине карантинния период. 

Въпреки това, той не изпълнил заръките и нарушил карантината. Униформени са проверили дали е в дома си на Гергьовден, но ударили на камък. Случката се повторила и няколко дни по-късно  - на 12 май. 

Строителният работник бил подведен под отговорност и изправен пред Районния съд в Асеновград, който му наложил наказание „подписка“. 

Защитникът му, обаче, постигнал споразумение с прокуратурата, което е одобрено в края на миналата седмица от магистратите. 

Така нарушителят се сдоби с наказание „пробация“, което означава, че за срок от една година строителният работник няма да може да напуска страната, а ще се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?