Следвайте ни

Кунчев: До края на седмицата стигаме 1000 заразени на ден

viber icon

До края на седмицата е възможно страната ни да достигне 1000 заразени с коронавирус на ден. Това прогнозира държавният здравен инспектор Ангел Кунчев по BTV. "Още не навлизаме в четвъртата вълна, но я приближаваме бързо", категоричен е Кунчев. Той добави още, че тя вероятно ще настъпи по-рано от очакваното. Прогнозирали са я за септември- ноември, но е възможно да настъпи и в края на август. 

"Можем да я минем по сценария в Гърция, с 300-400 заболели, може и по сценария на Кипър - по 1500", обясни доц. Кунчев. По думите му сме много по-добре подготвени  и вече има изработен механизъм как се лекува.  "С много ниско ниво на имунизацията сме, което ще има отражение, това е вълната на младите и на неимунизирането", заяви той. 

Според доц. Кунчев не е вярно, че мерките не действат. Проблемът бил, че се фаворитизират някои мерки. "Може да си миете ръцете по 100 пъти на ден, но вирусът е във въздуха", обясни главният държавен здравен инспектор и посъветва да се носят маски, както и да се избягват места със струпване на много хора.  При 99% от заболелите COVID-19 настъпва от въздуха. Затова е по-добре да стоим по-далеч от болните.

Кунчев каза още, че сме близо  до оранжевата зона, "ние сме почти в нея, тя е 100 души, ние имаме  60", но не предстояло ново затваряне, тъй като обществото е уморено.  Споредн него трябва да има бонуси за хората, които се ваксинират, защото те не само са предпазили собственото си здраве, но и са изпълнили дълга си към обществото. 

Главният инспектор не смята за добър крайния френски вариант със забрана за влизане във влак, автобус, ако не си ваксиниран. По думите му  ваксинирането трябва да е задължително за здравни и социални работници. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

09.08.2021 | 11:54

В ХОД Е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАРАДИ ЛАКОМИЯТА НА БОГАТИТЕ--ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е НА- ОСНВНО ПЕНСИНЕРИТЕ -ЗАЩОТО ТЕ СА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ В ЦЯЛ СВЯТ ЗАРАДИ -ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГОЛЕМИЯТ СИ БРОЙ ОТ МЛАОТО НАСЕЛЕНИЕ--ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ЗА УКРАДЕНИ А В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПРЕД ПРАГА НА ФАЛИТ--КАТО ЦЯЛО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е СЪС ЗАСТАРЯЛО НАСЕЛЕНИЕ ЗАРАДИ НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ--И 5-МА РАБОТЕЩИ НЕМОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ 10 ПЕНСИОНЕРА--ПРЕКАЛЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДАДЕНИТЕ СВОБОДИ НА ЖЕНИТЕ -ДОВЕДОХА ДО ТОЗИ ПРОБЛЕМ---ЗАЩО МИ Е МЪЖ-А САМА МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ---ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е И ХОРАТА НАД 50 ТОЕСТ ТЕ СА ПРЕД ПЕНСИЯ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДАТ ИЗПЛАЩАНИ ПЕНСИИ--КОЕТО НЕ Е ИЗГОДНО ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД--И НАИСТИНА МАСОВО КОИТО УМИРАТ СА ХОРА ПЕНСИОНЕРИ И ТЕЗИ НАД 50 КОИТО СА ПРЕД ПЕНСИЯ--ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО НА 100 УМРЕЛИ ИМА И 3-4 МА МЛАДИ-НО КАТО ЦЯЛО ЦЕЛТА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ВИРУСЪТ ВСЪКА ГОДИНА ГО ПРАВЯТ ВСЕ ПО-ЗАРАЗЕН И СМЪРТОНОСЕН-ЗА ДА МОЖЕ ДО 5-6 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕД ПЕНСИЯ ДА НАМАЛЯТ НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ---САМО В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ 2 МИЛИОНА И 200-ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ И ОЩЕ ТОЛКОВА КОИТО ЧАКАТ ЗА ПЕНСИЯ--ПРИ ТОВА СЪОТНОШЕНИЕ НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ 10 МИЛИОНА РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ--ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПУСКАТ УНИШОЖИТЕЛНИ ВИРУСИ--НАЙ-ВЕРОЯТНО И ВАКСИНИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗТРЕБВАНЕТО-АКО НЯКОЙ СЕ ПАЗИ И НЕИЗЛИЗА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ДА МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ ВАКСИНА И ТЯ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА НА КОВИДА--НАЙ-ВАЖНАТА ЦЕЛ Е ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ИНДИВИДА НА 7-МОТО НЕБЕ--ДА БЪДЕ ОБРАН--КАТО СИ ДАДЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ= КОВИДА Е ПУСНАТ ОТ АМЕРИКАЦИТЕ С ЦЕЛ ДА СТОПИРА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА-КОЯТО Е ВЪВ ВЪЗХОД---НА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА И ТРЯБВА ХОРА ЗА ДА ИМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ СТОКАТА-КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА УБИВА ХОРАТА--ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСИТИЛЕТИЯ-АМЕРИКА ПАЛИ ВОЙНИ И УНИШТОЖАВА ХОРАТА--НО РАЗБРА ЧЕ САМО С ВОЙНИ НЕСТАВА-ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ДА СЕ МЕСИ И РУСИЯ--И ЗАПОЧНАХА ТИХОМЪЛКО С ВИРУСИ---ПИЙТЕ БИЛКИЗА ИМУННАТА СИСТЕМА ИЛИ АЛКОХОЛ РЕДОВНО--ТОВА Е РЕШЕНИЕТО

Отговори
3 1
Простотията българска

Простотията българска

09.08.2021 | 11:17

Начи на тъпаните,които се стресират от истината, пожелавам в болница да влязат и да погребат близък!На всички цървули,които не вярват ,че ковид е реалност от сърце им пожелавам да минат през ада на тази болест! Относно мерките тях изобщо ги няма. Крайния резултат ще е трагичен. Ще спасяваме туризма. Вие сте пълни идиоти Кунчев. Нищо не трябваше да се отпуска! Изпълнявахте прищевките на този и онзи. Говорихте кой каквото иска. Сега не говорете за ваксините, защото проблема е в калпавия ви ред и представяне на информация. Хората не вярват заради лекета като вас,които не се държаха като лекари ,а като говорители на Бойко. Няма как да накарате хората да ви вярват и да се ваксинират. Кръста на болни и починали ще го носите вие,Ангелов,Балтов и най-вече Тиквата. Това е истината.

Отговори
4 6
ОТГОВОР

ОТГОВОР

09.08.2021 | 14:30

АКО СИ ПАЗИТЕ РОДИТЕЛИТЕ В КЪЩИ КОВИД НЯМА ДА ГИ ХВАНЕ--АКО ГИ ПРАТИТЕ НА ВАКСИНА--ВАКСИНАТА ЩЕ ГИ УНИЩОЖИ ПОЛЕКА-ЛЕКА--АКО ВИЕ СТЕ ЗДРАВ И МЛАД--НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ И С ВАКСИНА И БЕЗ ВАКСИНА ЩЕ ОСТАНЕТЕ ЖИВ--АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ ПО-СПОКОЙНИ--ПИЙТЕ РЕДОВНО БИЛКИ ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА ИЛИ РЕДОВНО АЛКХОЛ--ТОВА ЩЕ ВИ Е ВАКСИНАТА--КОВИДА И ВАКСИНИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ДА УНИЩОЖАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕД ПЕНСИЯ НАД 50 ГОДИШНИ

Отговори
2 3
Пак ли ти бе

Пак ли ти бе

09.08.2021 | 10:15

КАто стигнем 1000 сигурно ще си много доволен. И-зрод мръсен си ти. Този човек е много опасен. Изолирайте го в психиатрия!

Отговори
8 2
Факти, факти, факти

Факти, факти, факти

09.08.2021 | 10:14

Всички "професори, доктори, ..., врачки и гадалки" казваха: Ваксинирайте се и всичко ще е ОК!!! И какво стана няколко месеца по-късно. На ваксинираните хора имунната система отиде в киреча и започнаха новите вълни и затваряния. Там където овцете са ваксинирани над 50%(а някъде и 100) е тотално мазало!

Отговори
11 1
3,14

3,14

09.08.2021 | 10:03

Стига систресирал хората,бе изрод герберастки!

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?