Следвайте ни

Край на опитите за "нелегална" ваксинация в Пловдив

viber icon

В Пловдив няма отлив на желаещи да се ваксинират с "Астра Зенека"

Опитите за „нелегална“ ваксинация чрез записване в СИК в Пловдив вече са прекратени.

Изборният коридор се използва много умело от хитри пловдивчани, които искаха на всяка цена да се доберат до доза от ваксина, независимо каква е тя. Така те се записваха за членове на секционните избирателни комисии, минаваха през първа игла, получаваха картонче с дата за втора, след което тихомълком се отписваха от списъците и биваха заменени с други. 

„Имаше опити за злоупотреби, но те не бяха толкова много. Ние имаме достъп до списъците, но представете си колко време ще отнеме да се провери даден член на секционна избирателна комисия дали се е отписал или не. До последният момент се правят замени“, коментира зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Аргир Аргиров.  

Той посочи, че до края на седмицата ще завърши ваксинацията на членовете на секционните избирателни комисии, пожелали да се боцнат. В момента им се поставя втора игла. Приоритетно се поставя първа игла пък на новозаписаните в СИК, които са заменили отказали се. Факт е, че за изборния ден последните ще бъдат само с една поставена доза. 

По думите на Аргиров, в Пловдив няма отлив на желаещи да се ваксинират с "Астра Зенека". Тъй като в момента няма друга възможност, всичките дози, които пристигат в Пловдив – малки количества всяка седмица, се разпределят веднага.

 „Експертизата доказа, че няма нищо общо между смъртния случай в Йоаким Груево  и ваксината. Още от самото начало започна тази война на големите фирми и се пренесе върху хората“, коментира зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Майна

Майна

23.03.2021 | 17:54

Айде стига с вашите глупости и манипулации бе, . Нима искате да ни вмените че народа видиш ли прави всичко възможно чрез мошенгии да се докопа до една лабораторна ОТРОВА за да си е инжектира ? Вие хептен за глупаци ни взехте бе ! Никой не иска да си инжектира еврейската ви чи-футска отрова. Заврете си е в гъ-за

Отговори
5 9
Една

Една

23.03.2021 | 17:33

Осигурете на хората РНК ваксини. Когато размотавахте по телевизията разни фризери и хладилници, не споменахте, че те са РНК ваксини, предназначени за министерства и елитни ведомства. И кой и по какви критерии решава така от въздуха на кой каква ваксина ще се сложи.

Отговори
10 1
Наталия Иванова

Наталия Иванова

23.03.2021 | 17:16

Ще ме извинявате Марица, но много моля да си оправите заглавието. Какво значи "нелегална ваксинация", нима не плащаме всички данъци на тази държава и нямаме всички право да се ваксинираме с която ваксина пожелаем, и заради това че някои както ги наричате вие тарикати са намерили начин да направят своя избор, вече са грешни и зли хора. Погледнете към развитите страни като Израел и САЩ и се замислете дали там може да се получи подобна ситуация настройваща хората един срещу друг. Не, не може понеже там всички се ваксинират с Пфайзер и Модерна, които времето ще покаже дали са по-безопасни и добри. Така че моля не обвинявайте хората, затова че живеят в държава, в която се създават условия да се случи т.нар. "нелегална ваксинация". Всички хора правят това от страх и от надежда за по-добър живот, който за съжаление държавата ни не може да предостави.

Отговори
8 4
Юлия

Юлия

23.03.2021 | 16:49

Нали идеята беше до изборите да са с "две игли"? Е какво стана? Ако е само една, не виждам смисъл. За съжаление бългъринът е гений във всякакви шашми.

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?