71

Край на мъките: Без карантина за болните от COVID-19

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев подготвя промени в Закона за здравето, които да позволят отпадането на задължителната изолация и карантина при лица с доказан COVID-19 и контактните на тях, съобщиха от здравното министерство.

Един от аргументите е, че на 5-и май Световната здравна организация отмени ситуацията на спешност за общественото здраве от международно значение поради COVID-19.

След анализ на епидемичната ситуация в България, вземайки предвид ниската заболеваемост и ниските нива на хоспитализация и смъртност, експертите в Министерството на здравеопазването постигнаха консенсус да бъде предложена законодателна промяна, която да позволи отмяна на въведената към момента задължителната изолация и карантина при COVID-19. допълват от ведомството

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Свършиха ли ви бустерите или веке са на боклука

Свършиха ли ви бустерите или веке са на боклука

31.05.2023 | 19:45

Я тая вечер ша гръмна 40 пиратки във знак на радост за тва което мисирките чииииииифутски от чииииииифутската Мекица ме осведомиха Тях ша оставя друг път да ги гърмя Щото СЗО то им чииииифутско преди месец на англосаксонски му уведоми Ама аз нали съм Българин и Тома неверни чаках точ в точ на Български език да го прочета Е разгеле Прочетох го

Отговори
2 1
И защо? За да покаже колко е добро временното правителство?

И защо? За да покаже колко е добро временното правителство?

31.05.2023 | 17:03

Да се изясним, не става въпрос за пристигнали от чужбина без тест, за контактни, става въпрос за доказано болни. Трима мои познати умряха, други оживяха с последствия. Може да вярвате на ваксините, може да ги отричате, може да вярвате на теориите за Бил Гейтс, чиповете и управлението през 5G, но това е друго. Това е доказателството, че правителство, което по закон отговаря единствено пред недосегаемия ни президент, не отговаря пред народа.

Отговори
1 4
ИДИОТЧЕТОМИ

ИДИОТЧЕТОМИ

31.05.2023 | 18:51

Ковид отдавна няма. И това го обяви СЗО, а не филанкишията. Така и не си схванал с тъпата си кратунка, че хората умират и от други болести. Дневно от сърдечно-съдови заболявания умират около 200 души, от ракови към 60. А ти ми гъгнеш за 2-3 от неизвестни заболявания. Иди се гръмни някъде с тъпанарското си тролене.

Отговори
5 1
Това е то интернетът, ИДИОТЧЕТОМИ,

Това е то интернетът, ИДИОТЧЕТОМИ,

31.05.2023 | 21:13

Вместо да те знаят няколко комшии като махленския простак, сега цял свят може да те прочете.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?