Следвайте ни

Коронавирусът засегна лекар от Пловдив и семейство учители от Хисаря

viber icon

Лекар от Пловдив и семейство учители от Хисаря са с COVID-19. Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя добави, че към 25 септември  на територията  на Пловдивска област има 22 новодиагностицирани с коронавирус. 

Случаите, регистрирани в Националната информационна система, са общо 1642. Оздравели са 1245, като от днес 6 души са преборили заболяването. Няма починали пациенти. Под карантина  са 301, на домашно лечение – 287. Сред новорегистрираните има едно медицинско лице – лекар от Пловдив. Дадени са указания от здравните власти и са предприети всички противоепидемични мерки.

„През изтеклите 24 часа са хоспитализирани 4-ма болни - 3-ма от Пловдив в добро състояние и 1 от Раковски, който е в по-тежко състояние. В отделенията за COVID-19 са  настанени 80 души, от тях с потвърдена диагноза са 56. Свободните легла към днешна дата са 142, а за интензивно лечение - 35. На интензивно лечение са четирима души. От новите потвърдени случаи от Асеновград и Садово има по двама, от Куклен и Раковски по един и от Пловдив - 16 заболели, съобщи областният управители и председател на ОКЩ Дани Каназирева.


През изтеклото денонощие по данни на РЗИ в Пловдив има регистриран случаи на коронавирус в детско заведение и в едно училище в областта.


На 24.09.2020 е регистриран положителен резултат за К-19 на учителка  от  3-та група в ДГ „Марица“, същата  е карантинирана в дома  от 24.9.2020 г . Последно посещение в детското заведение-21.9.2020.


 Установените, при проведеното епидемиологично проучване  от РЗИ, контактни лица - 22 деца, са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Контактен персонал -10 лица, изследвани с РСR  на 25.9.2020 г., до края на работния ден се очакват резултати.  Връчено   Предписание на директора на детското заведение за спазване на препоръките на ЗМ.  


На 25.9.2020 са регистрирани два положителни резултата  за К-19 на семейство учители от СУ“Христо Смирненски“ гр.Хисар, преподаватели в начален курс. Последно посещение в учебното заведение- на 23.9.2020.


Провежда се  епидемиологично проучване,  класовете, в които са преподавали учителите ще бъдат карантинирни за 14 дни. / две паралелки втори клас и една паралелка трети клас/. Предстои връчване на предписание на директора на училището и изследване на контактния персонал.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?