Следвайте ни

Коронавирусът - три пъти по-смъртоносен от грипа ВИДЕО

viber icon

Коронавирусът е три пъти по-смъртоносен от сезонния грип.  Това е заключението, публикувано от учени във Франция. Te изследвали резултати от хоспитализацията на пациенти с двата вируса. Данните били събрани от близо 90 хиляди хоспитализирани с COVID-19 и над 40 хиляди с грип.

Смъртността сред хваналите новата болест и настанени в болница била 17 процента. При хоспитализираните с грип - малко под 6 процента. Освен това болничният престой бил два пъти по-дълъг за хората с коронавирус. Единствената група, при която хоспитализираните с грип са по-висок процент от хоспитализираните с COVID-19 са децата. Данните идват на фона на ново покачване на броя на случаите във Франция, която е сред най-тежко засегнатите страни в света.

„Във Франция с притеснение наблюдаваме ново покачване. Ефективното репродуктивно число на зараза отново е над едно. По-точно 1,03. То е значително по-високо по долината на Лоара, в района около Париж и Нормандия. Наистина трябва да сме внимателни по време на приближаващите празници. И до днес, най-сигурната защита си остава превенцията”, каза Жером Саломон, здравен инспектор на Франция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?