46
Следвайте ни

Коронавирус и грип едновременно: Флурона плъзна из Европа

viber icon

Израел и Хърватия регистрираха първи случаи на Флурона (Flurona).

Израелската пациентка е била заразена едновременно с грип и COVID-19, съобщава Times Of Israel, цитиран от Dir.bg. Двете инфекции били открити в неваксинирана бременна жена, която имала леки симптоми. Тя е била изписана от болницата в добро общо състояние, но случаят все още се разследва от израелския здравен министър.

Според някои доклади това е първият случай на подобно двойно заразяване в света, но данни за подобно диагностициране има още от 2020 година при американски пациенти. 

Израел отбелязва сериозен ръст на заразените с грип, като през последните няколко седмици над 2000 души са били хопитализирани именно заради опасенията от "двудемия".

Страната се опасява повече, че пациенти с грип или с коронавирус могат да затруднят много здравната система и болниците отново да бъдат със запълнен капацитет, отколкото, че много хора ще са заразени с двете едновременно. 

Въпреки това израелските здравни власти сигнализират, че болните от Флурона може да са много повече, отколкото е известно в статистиките, но все още да не са диагностицирани. Въпреки че няма данни комбинацията на грипен и коронавирус да създава повишена опасност за живота, Times Of Israel вече използва нов термин - туиндемия (twindemic, б.р.- близнакодемия, двудемия).

Само седмица по-рано друга бременна в 9-ия месец е починала след заразяване с грип. Лекарите са успели да спасят бебето и то е в добро здраве.

"Заболяването е същото, това са вирусни инфекции, които причиняват затруднено дишане, атакуват и горните, и долните дихателни пътища", казва директор на отделение в израелска болница.

В Хърватия пък вчера са били регистрирани около 50 процента позитивни на коронавирус проби, което е много повече отколкото преди седмица, когато положителните проби са били 30 процента. Следи се и ситуацията с разпространението на Омикрон, чийто инкубационен период е по-кратък.


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Друг начин няма

Друг начин няма

04.01.2022 | 18:10

Явно скоро ще посегнат и на китайските йероглифи па и нещо от шумерската азбука ша приложат за да обозначават поредното си изделие грип Както казват хората Луд умора няма Единственото спасение да ги изкараме във вид на дим през комин

Отговори
1 0
Специално за витамизираните

Специално за витамизираните

04.01.2022 | 12:56

Да си знаете - вие ще си мрете от грипа, останалите от К19, само че К19 до 2 месеца ще е свършил, а грипа - никога!!!

Отговори
6 1
а теб защо ще ти се размине грипа

а теб защо ще ти се размине грипа

04.01.2022 | 16:38

недосегаем ли си ?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?