Следвайте ни

Комбинация между AstraZeneca и Pfizer за повече антитела

viber icon

Ваксинация срещу Covid-19, при която ваксината на AstraZeneca се прилага като първа доза, а тази на Pfizer/BioNTech като втора доза, повишава нивата на неутрализиращи антитела шест пъти в сравнение с поставени две дози на AstraZeneca, показва проучване от Южна Корея, цитирано от Ройтерс.

В проучването са участвали 499 медицински работници - 100, които са получавали смесени дози, 200 са приемали две дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, а останалите са получили по две дози от тази на AstraZeneca.

Всички участвали в проучването са показали наличието на неутрализиращи антитела, които пречат на коронавируса да попадне в клетките и да се репликира, като резултатът от смесената схема на ваксиниране е показал сходни количества на неутрализиращи антитела, открити и при групата, ваксинирана с две дози на Pfizer/BioNtech.

Британско проучване през миналия месец показа подобни резултати - първа доза на AstraZeneca, последвана от втора на Pfizer е предоставила най-добър отговор на Т-клетките и по-висок отговор на антитела, отколкото при поставена като първа доза ваксина на Pfizer, последвана от втора на AstraZeneca.

Данните от двете проучвания предоставят допълнителна подкрепа за решението на няколко държави да предложат алтернативи на AstraZeneca като втора имунизационна доза, след като британско-шведската ваксина беше свързана с редки случаи на образуване на кръвни съсиреци.

Южнокорейското проучване също така анализира неутрализираща активност спрямо основните Covid варианти, които предизвикват безпокойство, съобщи Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA).

Нито една от изследваните групи не е демонстрирала намалена неутрализираща активност спрямо Алфа варианта, идентифициран за първи път във Великобритания, но неутрализиращият титър намалява с 2,5 до 6 пъти спрямо вариантите Бета, Гама и Делта, открити за първи път съответно в Южна Африка, Бразилия и Индия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мини през Мекица Шъ мъ видиш Ококорен един такъв

Мини през Мекица Шъ мъ видиш Ококорен един такъв

26.07.2021 | 18:36

Ами къде да съм В Мекица съм В Мекица

Отговори
0 0
И аз вярвам на учени и експерти

И аз вярвам на учени и експерти

26.07.2021 | 18:13

Пикня от бял слон на малки глътки от по литър два сутрин обед вечер е най добрата ваксина доказаха учени експерти и докато преглъщаш пикнята да бройш кози барабонки за да не забравиш аритметиката добавиха други учени и експерти работейки над сто години по проблема Ковид 19 и мутацийте Делта Алфа Омега и цялата гръцка азбука и албанския език разпространен в Тибет и в покранините на Кючук Париж Вярвайте на учените и експертите Ама много

Отговори
5 1
психиатър

психиатър

26.07.2021 | 18:27

ало къде си бе че те търсим?

Отговори
0 5
Няма такива лумпени

Няма такива лумпени

26.07.2021 | 16:55

Какво ли още ще измислят? Проблема е, че има хора със разклатена психика, които им вярват.

Отговори
10 2
troll

troll

26.07.2021 | 18:26

ти си този с болния мозък трол

Отговори
0 5
Има си хас

Има си хас

26.07.2021 | 16:54

Но не стига! Най-добре е да се завърши цикъла с 2(два) "Спутник"-а, а вечер преди лягане - по 50-70гр. белина за гаргара. Може и вътрешно!

Отговори
13 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?