Следвайте ни

Колко мъчително е тестването за Covid-19? СНИМКИ

Илюстрация показва колко надълбоко трябва да се напъха пръчицата с памучето, за да се вземе проба за #COVID19

viber icon

Представителите на младото поколение не се безпокоят относно коронавируса - със здравето всичко е наред, така че няма за какво да се притесняват. 

Затова лекарите измислят нови способи да докажат на несъзнателните граждани, че в момента седенето и дома е единственият правилен вариант.  

В Туитър хитова стана публикация на лекарката от САЩ Джесика Пек. В поста си жената е публикувала илюстрация, която нагледно показва какво трябва да преживее човек, от който се взима материал за анализ за коронавирус. 
Жената е решила да сподели кадъра, за да мотивира своите последователи да спазват самоизолацията.  

"Ето колко надълбоко ние трябва да заврем пръчицата с памучето, за да ви проверим за #COVID19. Може би това ще ви накара да се вслушате в съветите на лекарите и да си останете у дома", пише лекарката. 

 


Материалът за анализ на коронавируса се взима от горните дихателни пътища, там, където носната кухина преминава в гърлото. Именно там се събират респираторните вируси, затова резултатът ще е максимално точен. 

Такива проби се взимат и за грипа. 

Постът на лекарката Пек бе репостнат над 50 000 пъти. В коментарите потребителите се съгласяват, че безсмислените разходки по улиците не си струват риска за здравето, дори и пръчицата с памуче в носа, пише блиц. 

"Това ме плаши повече от вируса. Само като го гледам ме боли носа", коментира потребител.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?