Следвайте ни

Кога ще заживеем нормално? Говори създателят на ваксината „Пфайзер“

viber icon

Основателят на фармацевтичната компания Biontech проф. Угур Шахин каза, че броят на случаите и жертвите на СOVID-19 ще намалее трайно и ще се върнем към нормалния живот в края на май или в началото на юни. 

Учените от турски произход Угур Шахин и Йозлем Тюреджи, които направиха пробив в борбата срещу епидемията с разработената от тях коронавирусна ваксина, ще получат медал за заслуги в Германия.

Угур Шахин каза пред Дер Шпигел и вестник Билд, че с напредването на ваксинацията ще се достигне до значително и трайно намаляване на броя на случаите в следващите месеци: "Поемането на СOVID-19 под контрол обаче не означава, че вирусът вече няма да се предава и ще изчезне напълно. Това просто означава, че можем да се върнем към нормален живот отново. "

Заявявайки, че увеличаването на мутациите във вируса е тревожно, проф. д-р Шахин смята, че ще се налага ваксината му да се прави на всеки две години. Своевременно ваксината ще бъде адаптирана срещу евентуалните нови щамове на коронавируса.

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?