Следвайте ни

Кога децата минават на онлайн обучение КРИТЕРИИ

viber icon

Министерство на здравеопазването (МЗ) извади таблица с критериите. Най-важните показатели са процент отсъстващи деца. Ако те са 20% в паралелката или нагоре, тя автоматично остава да учи по домовете, независимо какви са медицинските причини.

Ако 15 процента от учениците в дадено училище отсъстват със симптоми, характерни за коронавируса, даскалото автоматично хлопва врати и се минава онлайн. Тоест, не е нужно всичките да са с коронавируса, а може да се окажат болни от грип.

Всяко училище е длъжно да информира веднага РЗИ, ако има повече от двама ученика със симптоми за COVID-19 в една паралелка или без значение колко на брой деца, ако засегнатите паралелки са две или повече.

Нещо много важно! Споменатите критерии за преминаване онлайн се прилагат , ако училището е от области от така наречените оранжеви или червена зони.

Двете оранжеви зони включват: наличие на огнища на заразата, заболяваемост и/или от 20 до 59,99 души на 100 000 и седмичен ръст от над 20 заболели на 100 000.

Червената зона се характеризира с повсеместно заразяване в района, над 120 заболели на 100 000, като тук ръстът им няма никакво значение.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?