Следвайте ни

Кога да се ваксинират преболедувалите? Ето отговорът на топимунолог 

viber icon

Преболедувалите е добре да се ваксинират от 8 до 12 месеца след оздравяването, препоръча имунологът акад. Богдан Петрунов в интервю по bTV.  „Имунитетът след ваксина е много по-целенасочен, по-активен и по-специфичен.  А смесването на ваксини даже е по-ефективно.”, каза той и допълни, че ваксините предпазват не само от COVID-19, но и от други циркулиращи вируси.

Акад. Петрунов призна, че смъртността от болестта в България е тревожно висока.

"Две цифри ме тревожат много - броят на починалите и хората в интензивните отделения, които са над 300-400. Това вече е много сериозен въпрос", каза ученият. Той направи сравнение с Япония, която има десет пъти по-голямо население от нас, а починалите от коронавирус там са не повече от 18 хил. души, докато в нашата страна жертвите  са над 19 000 . Богдан Петрунов беше категоричен, че няма как да обясняваме тази висока смъртност у нас от COVID-19 само с хроничните заболявания на българина.

 Имунологът препоръча категорично имунизирането на децата над 12 години. Това е безспорно, добави той и отново даде пример с практиката по света - в Китай вече ваксинират децата над 3 години, а в САЩ ще въвеждат имунизация при шестмесечните бебета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ми щото е ГМО

Ми щото е ГМО

02.09.2021 | 18:48

Щото банкерчетата сакат жив кредитополучател Иначе кредита отива по Дяволите барабар с Ваксата От умрял писмо да сте получавали Еий това е баш истината за Ваксата ГМО

Отговори
0 1
виц ли

виц ли

02.09.2021 | 10:52

А защо банките препоръчват на кредитополучателите си да не се ваксинират?

Отговори
4 1
И тоя не става

И тоя не става

02.09.2021 | 10:49

Така и аз съм продал повече от десет коли Ама това са тенекии А такива грантажий на Родшилд Шорош и Билмигея една вакса не могат да продадът А уж съ чифути 130 000 поколение Авно Човеците им прозряха чифутските номера Нещо като АЛО измамниците Изобщо номадски номера Днеска си тука утре те няма Айде следващия дистибутор е на ред

Отговори
2 1
За състоянието на медицинската мисъл в България

За състоянието на медицинската мисъл в България

02.09.2021 | 10:16

""„Имунитетът след ваксина е много по-целенасочен, по-активен и по-специфичен. А смесването на ваксини даже е по-ефективно.”, каза той и допълни, че ваксините предпазват не само от COVID-19, но и от други циркулиращи вируси."" --> Този човек в едно изречение успя да вмести почти всички оборени научно и практически факти за "ваксините" от КОВИД.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?