Следвайте ни

Кога да се ваксинираме след COVID? Отговаря проф. Балтов

viber icon

Кога е най-удачно да се ваксинирате, след като вече сте болни или преболедували COVID-19. Много читатели на "Марица" зададоха този въпрос. Репортерът ни на брифинга днес го предаде на проф. Асен Балтов.

Ето какво отговори шефът на "Пирогов" и член на Щаба.

"Ако сте били болни от коронавируса, трябва да изчакате три месеца. На третия месец си направете тест за антитела", каза Балтов.

"Ако той покаже, че антителата са паднали под границата (за различни лаборатории и методи тя е различна), може веднага да си направите ваксина. Дори е препоръчително, тъй като вече не сте достатъчно защитен.

Ако обаче имате достатъчно антитела, тогава изчаквате още три месеца. Съответно, правите тест на шестия месец от заболяването", посъветва проф. Балтов читателите на "Марица".

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

jon bon

jon bon

02.04.2021 | 10:28

Марица, толкова ли сте безсилни да блокирате IP адреса на малоумното същество, с две думи в речника си, които пише под всеки форум?

Отговори
1 0
До журналистите

До журналистите

01.04.2021 | 16:45

Рзбирам журналистите от "Марица" – вестникът е собственост на пещерняците, а те са близки на Мутра.та /за разлика от винпром Карнобат, на които "контролните" органи им спретнаха доста проверки/, но... Би следвало да съблюдават дори елементарна журналистическа етика и да не дават такава охолна трибуна на хора, като въпросното лице. Та той е идин завършен герберски подлизурко, а според колегите му – не го бива и като доктор... Жаждата му за власт е очевидна. Прословутото му раболепие към власта контрастира на фона на строгостта му към подчинените /това също е тяхно мнение/. Нямам думи!

Отговори
6 2
Расате

Расате

01.04.2021 | 15:41

Голяма "новина", няма що. Йолчевия пак се е направил на велик в хора на мисирките. Задавай малко по-хард въпроси бе момче. Аре стига с тия плонжове и наколенки!!!

Отговори
6 2
балтиев

балтиев

01.04.2021 | 12:50

белгийски съд вчера е постановил,че карантините са незаконни и до 30 дни трябва да се отменят, в Австрия ПСР теста пак според съда не е надежден. Тук какви циркове се играят и то от лекари??? https://reitschuster.de/post/sensations-urteil-in-oesterreich-pcr-test-nicht-zum-infektions-nachweis-geeignet/. Интересно ,нали за умните.

Отговори
8 10
Няма такова нещо

Няма такова нещо

01.04.2021 | 13:34

Лъжлив червен дeбил, марш в кeнефа

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?