Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: Медиците са герои, пишат история

viber icon

"Медиците са герои. Те пишат история в борбата с коронавируса, която след време ще влезе в учебниците". Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по време на церемонията, на която  три пловдивски болници  получиха 15 апарата за обдишване и 100 000 медицински маски. Дарението е на стойност почти 1 млн. лв. и е разпределено между УМБАЛ "Св. Георги", МБАЛ "Св. Мина" и МБАЛ "Свети Пантелеймон". Първата получи 10 апарата, а останалите - съответно по 2 и 3.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров  благодари на от екипа на BTL Industries за голямото дарение. 

 Градоначалникът призова българите към обединение в борбата с тежката пандемия и ги посъветва да не слушат онези, които твърдят, че COVID-19 не е тежко заболяване. Самият той заболя от коронавирус и успя да се пребори с него.

Д-р Олиана Бойкинова от Клиниката по инфекциозни болести благодари за дарението. Тя припомни, че здравното заведение е на първа линия в борбата с COVID-19, като приема най-тежко болните пациенти, а с новата апаратура ще може да ги лекува още по-добре.

Изпълнителният директор Георги Петков заяви, че е доволен, че със своята инициатива  BTL България спомага за борбата с тежката зараза. BTL Industries е световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления. Те са физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Компанията произвежда и Flat-fit предпазни маски, чиято ефективност на филтриране е ниво FFP2. То е постигнато чрез електростатично заредени микрофибри. Този тип маски осигуряват защита срещу средни нива на прах и твърди и течни аерозоли. 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?