1553
Следвайте ни

Ключова промяна за децата, влизащи в България от "червени зони"

viber icon

От 19 януари, сряда, децата от 12 до 18 г., които пристигат от държава в „червената зона“, се допускат на територията на България при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест.

Това трябва да е удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на равностоен или аналогичен документ. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

Ако не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде преустановена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.

Припомняме, че досега се изискваше пристигащите от „червена зона“ деца от 12 до 18 г., също като възрастните, при влизането в България да предоставят отрицателен резултат от изследване, едновременно с документ за ваксинация или преболедуване.

За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат, не се изисква представянето на документи за COVID-19.

Също от 19 януари се актуализира и списъкът на държавите по цветови зони. В „червената зона“ преминават Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

gosho

gosho

15.01.2022 | 00:59

seriozno taia aptekarka shte go otnese

Отговори
2 0
Алооуу

Алооуу

14.01.2022 | 20:16

Тия ако знаят що тестове са минали направени по къщите на хората на една проста програма ! Знам хора които никога не са правили тест в живота си и пътуват постоянно ! Ай вече се спрете и събудете бе еййй кавалиии .. ! Децата ся почнахте , аз вече станах русофоб и мразя цяла западна Европа тия мизерници и тия розавите британци , гадни чифути еййй ! Никви ваксини а само ракия ! Като се събудите и аз ще почна да плащам данъци , иначе само кешшш никви данъци или здравни нищооо от мен !

Отговори
1 0
Дон Баро

Дон Баро

14.01.2022 | 20:07

Пазара в Едирне умре!

Отговори
0 0
Алъш вериш

Алъш вериш

15.01.2022 | 08:04

Те защото децата ходят да пазаруват нали..?

Отговори
0 0
Това ли измисли

Това ли измисли

14.01.2022 | 18:44

На дискотека може, но за деца - тестове..срамна работа...

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?