Следвайте ни

Китай: Защо мълчат за починалите от ваксината на "Пфайзер"?

viber icon

Започна ли нова световна COVID война? Китай срещу Запада!

"Защо водещите западни медии колективно премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с ваксината на Пфайзер?". С това скандално заглавие излезе днес Радио Китай в опит да подчертае, че тяхната ваксина е по-сигурна и безопасна. Ето какво още пише медията от Поднебесната империя:

"На 14 януари новината, че в Норвегия 23-ма възрастни са починали след инжектиране на ваксината на Пфайзер, бе като взрив в медиите. Местните контролни органи на лекарствените продукти потвърдиха, че причина за смъртта на 13 от тях са страничните ефекти от ваксината.

До момента само 25 000 души в Норвегия са били инжектирани с ваксината на Пфайзер, а 23-ма починали се счита за сериозна цифра. Същия ден в Германия също бе съобщено за смъртта на 10 души получили доза от същата ваксина.

Във Франция също има един починал. За тези случаи обаче съответните институции в Норвегия, Германия и други държави се фокусират върху смъртните случаи на възрастни с основни заболявания.

Според Норвегия е "очевидно, че тази ваксина не е много рискована", а мерките, които трябва да се предприемат като отговор, е да се актуализират насоките за ваксиниране на хората на възраст.

Още по-изненадващо е, че водещите западни медии почти не казват нищо по този въпрос, което е в пълен контраст с вдигания от тях шум за "ненадеждността" на ваксините на други страни, като Китай например.

Разработената от Пфайзер и германската компания Бионтек ваксина срещу новия коронавирус в момента е сред одобрените за масова ваксинация на много места по света. Толкова голям брой смъртни случаи заслужава внимание, но Западът се опитва да ги опровергае.

Професор Ян Джънцю от Института по вирусология към медицинския факултет на Уханския университет каза, че ваксините на Пфайзер са на базата на mRNA технология. Основната разлика с инактивираните е, че те са предимно терапевтични.

Ако пациентът е заразен с новия коронавирус или има други заболявания, хетерогенният протеин, произведен от ваксината, може да предизвика алергични реакции и дори други странични ефекти, а също така да влоши основното заболяване. Това е признат недостатък на mRNA ваксините.

Повечето от китайските ваксини в момента обаче са предимно инактивирани и са много по-безопасни. Това е така, защото производственият процес е по-зрял и се използват предимно като превантивна мярка. Затова вероятността от странични ефекти и смърт е много по-малка.

Експерт, който пожела да остане анонимен, заяви, че на фона на все повечето случаи на сериозни странични реакции и дори смъртни случаи след ваксинацията, Западът продължава да твърди, че няма нищо общо с ваксината или, че причината е неясна, като същевременно подчертава, че починалите са възрастни хора с различни основни заболявания.

"Защо те не подчертаха това преди пускането на ваксината? Защо западните държави в началото ваксинират хората на възраст?", пита експертът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Статистик

Статистик

16.01.2021 | 19:21

Ако ваксинираш 23 000 души на средна възраст над 80 г., не е ненормално няколко от тях да починат в рамките на месец след това. Просто такъв е Животът.

Отговори
2 0
Баце, питай Ердоган,да ти даде акъл.Дружки сте

Баце, питай Ердоган,да ти даде акъл.Дружки сте

16.01.2021 | 17:49

Преди два дни Ердоган се ваксинира с китайската ваксина и тя масово ще бъде внесена в Турция.Защо ли???!!!

Отговори
8 2
Тотев-нали,пак почна да ръсиш глупости

Тотев-нали,пак почна да ръсиш глупости

16.01.2021 | 17:46

Тотев ти и от ваксини ли взе да разбираш?Ти разбираш само от золуми.Фиркай си уискито ,ама не се нашльоквай,че почваш да ръсиш простотии.И като исмъркаш и с голямата чушка две магистралки кока става страшно.

Отговори
5 1
Нали

Нали

16.01.2021 | 15:13

Защо няма информация за руската "ваксина", която не е нова разработка а ваксина използвана до сега във ветеринарната медицина?

Отговори
8 4
Нали

Нали

16.01.2021 | 15:11

Защото няма починали от ваксината! Ваксините на Пфайзер, Модерна и Зенека са безопасни и с много малко странични ефекти като алергии и други наблюдавани при ваксинациите до сега! Успеваемостта е много добра и в пъти по-голяма от досегашните ваксини! Всъщност, Китай трябва да дава обяснения за лъжливата информация дадена в началото на пандемията, за броя на заразените, за броя на починалите и не на последно място за безследно изчезналите журналисти и блогъри, дръзнали да покажат истинската картина на заразата там!

Отговори
21 7
Ццц

Ццц

16.01.2021 | 18:46

Бързай да си туриш по една, като са толкова убави и започвай да цвилиш!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай