Следвайте ни

Кипър въвежда COVID пропуски във всички видове обществен транспорт

viber icon

Кипър въвежда COVID-пропуски, удостоверяващи, "че човек не е разпространител на коронавирусна инфекция", във всички видове обществен транспорт в страната. Разпореждането влиза в сила веднага, съобщи министерството на транспорта на страната, цитирано от ТАСС.

Удостоверенията, наречени "Сейфпас", ще се изискват във вътрешноградските и междуградски автобуси, рейсовите автобусни линии към летища и такситата, и ще се отнасят до всички пътници, включително деца над 12-годишна възраст, които "трябва да могат да предоставят на упълномощените длъжностни лица документи, играещи ролята на тези удостоверения.

Сред тези документи министърът е посочил свидетелство за ваксинация против COVID-19 с минимум една доза при условие, че от деня на ваксинация са изминали три седмици, удостоверение за преболедуване на COVID-19 през последните 6 месеца или удостоверение за "отрицателен резултат от лабораторен или експресен тест за антигени, не по-стар от 72 час.

За чужденците, пребиваващи в Кипър ще се изисква представянето в "електронна или ръкописна форма" на "Cyprus Flight Pass", който се попълва преди полет към острова от всеки самолетен пътник, или карта за слизане на брега за пътниците на всички круизни кораби. Срокът на действие на всички споменати формуляри и карти за неваксинираните е 7 дена, след което ще трябва да правят диагностични тестове на острова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

хбх

хбх

06.08.2021 | 14:07

Платена статия. Спонсор: Сорос

Отговори
1 0
Менгеле е жив

Менгеле е жив

05.08.2021 | 20:50

Намира се в Кипър. Интересно,как стана така,че точно ваксините предизвикаха поредната ковидистерия,а сочат с пръст нормалните хора. Болниците усещат печалбата и бройката расте,заедно с фалшивите тестове. И като се разиграят едни левчета.......

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?