Следвайте ни

Казана дума - хвърлен камък: Здравко Димитров обеща 150 легла в "Св. Мина"

viber icon

Община Пловдив ще изпрати на премиера Бойко Борисов доклад за средствата, необходими за обезпечаване на общинското здравеопазване в условията на задълбочаващата се COVID-епидемия, до края на днешния ден. Това съобщи кметът Здравко Димитров след личен разговор с премиера Бойко Борисов, който се проведе в болницата, където се лекува градоначалникът. 

Общинската болница „Св. Мина“ има работещо COVID-отделение с 30 легла, което приема пациенти от началото на юли месец. Община Пловдив започна преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в изцяло COVID-болница. От понеделник до момента са разкрити нови 60 места за прием на леки и средно тежки случаи.

„На този етап са осигурени медицински екипи за 90 пациенти, но капацитетът на болницата ще се увеличава до 150 легла. Необходими са още специалисти, оборудване и консумативи и точно това ще опишем в доклада до премиера“, обясни кметът. Той допълни, че Община Пловдив очаква заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата и Регионалната здравна инспекция, за да може болницата да сключи допълнително споразумение с НЗОК. 

„Информирах г-н Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския кризисен щаб до министъра на здравеопазването за възстановяването на специализираната белодробна болница "Димитър Кудоглу", която не функционира от 2015 г. след решение на предишното ръководство на общината“, съобщи още Здравко Димитров и уточни, че администрацията има подготвена подробна количествено-стойностна сметка за необходимите средства за ремонта. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Некадърното трио ЗИД

Некадърното трио ЗИД

14.11.2020 | 13:54

Политически и управленски провал за некадърното трио - Ванчо Краданчо, Данка Измамка и Зико Комико.

Отговори
3 1
Гошо Г.

Гошо Г.

14.11.2020 | 12:11

И аз съм чувал, че Налито е Иван Тотев. Като се насвирка, му гръмват бушоните и почвал да дращи по форумите. Луд човек, изкукуригал. И тва нещо ни беше кметски наместник осем години. Катастрофа и позор.

Отговори
6 0
Пенчев

Пенчев

14.11.2020 | 12:08

Тотев е напълно изперкал на тема Славчо Атанасов. Само името да му чуе и ръцете му започват да треперят и веднага търси чашката с уиски. Тотално е изтрещял. Ама как да не е, като добре помни как Славчо ги млатеше на изборите, та се налагаше Бойко да строява всички в Пловдив срещу него - Титюци, Бидони, Каназирки, Търевци, всичките цигани и герберски фирми, а накрая пак не им стигаха гласовете, та трябваше да фабрикуват всякакви измами. Даже с мошенгията на Данка от миналата година надминаха себе си, излъгаха четири агенции едновременно, че уж тя отивала на балотажа. Е, наградиха я с креслото на областен управител, за което съжаляват, като гледат как се проваля с короната в Пловдив. Затова денонощно бълнуват от Славчо. Яко страх ги тресе, защото сами срещу него не могат да се оправят. Прегръщат даже и прасето Гергов ,за да победят, и пак едвам - едвам с фалшификации успяват.

Отговори
5 0
Нали - бело ли вали

Нали - бело ли вали

14.11.2020 | 12:00

Ех, г-н Тотев, продължавате да потъвате все по-дълбоко. Всички в Пловдив вече знаят, че под този ник Нали пишете вие. А вътрешни източници, които се правят на ваши близки приятели, казват, че като се напиете в бара, ви избиват комплексите и почвате да пишете коментари. И все Славчо ви е в главата. Трябва да отидете на лекар. Имате патологична фиксация, това е сериозно състояние. Доказва го и това, че по вашата логика, 70 000 пловдивчани са "лизачи на Славчо", както ги наричате. Това не е мисъл на здрав мозък! Лекувайте се, да не стане късно. И стига вече с тия бълнувания по адрес на Славчо. Време е д се отървете от кошмарите и да продължите напред.

Отговори
5 0
Кака

Кака

13.11.2020 | 21:32

Като препикани мушката стояха днес всички пред Бойко - Калинов, Чонов. Кмета и костюм му бяха облекли - защо ставате за смях.

Отговори
6 3
До нали,всъщност маминия ваня

До нали,всъщност маминия ваня

13.11.2020 | 20:06

ИВАНЕ,СПРИ ДА РЪСИШ ПАК ГЛУПОСТИ.ПАК СИ СЕ НАТРЯСКАЛ С УИСКИ И НАСМЪРКАЛ С КОКА В БАРА СИ.СТИГА СИ ИЗБИВАЛ КОМПЛЕКСИ ОТ АТАНАСОВ.

Отговори
26 2
Нали

Нали

13.11.2020 | 20:56

Дежурният лизач на гъзa на Славчо Атанасов! Ибрекчия!

Отговори
4 6
Нали

Нали

13.11.2020 | 18:36

Славчо Атанасов беше най-некадърният кмет на Пловдив за всички времена! ФАКТ!!

Отговори
6 19
Божилов

Божилов

14.11.2020 | 12:16

Факт е, че за трети мандат вече, герберите на успяват д свършат за града и една стотна от това, което Славчо направи. Поне големите проекти, които той им спечели да бяха продължили, но и това не можаха - Транспортен, Воден, Културен, Модър - Царевец, да не изброявам още. На малкия му пръст не могат да стъпят. Пълни невнятници и тотални некадърници. Факт!

Отговори
4 0
Пак се прочухме в тъпотията

Пак се прочухме в тъпотията

13.11.2020 | 17:33

Какво браво на тоя слабоумния и на оная празна куфалница областната.Инфекциозна болница в центъра на Пловдив????Тия двамцата строшиха тъпомера.Чудо невиждано в медицината.

Отговори
10 5
Министър Ангелов

Министър Ангелов

13.11.2020 | 17:51

Това не важно за областната, тя си свърши работата и наду гайдата, а сега Общината да се оправя. Нали имат легла, само лекари и техника им трябват

Отговори
5 3
Тамара

Тамара

13.11.2020 | 17:23

Горкия човек от болничното легло го вдигнаха да работи, това само някой , койтоне е минал през тази гадост не може да го разбере. Ама няма как трябва накпй по-балансиран от хиперактивната Каназирева да поеме нещата

Отговори
5 5
Лекар

Лекар

13.11.2020 | 17:31

До Вчера беше против Св. Мина, и предложението на Каназирева днес са ок да е ковид болница. Странна работа, бе кмете

Отговори
8 5
Бързо възстановяване, кмете!

Бързо възстановяване, кмете!

13.11.2020 | 17:22

Г-н Димитров, пазете се повече, защото никой няма да ви съжали, ако се влошите отново, защото работите от болницата. А иначе поздравления за това, че искате общинската болница да стане модерна, за да лекува болните пловдивчани.

Отговори
3 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?