Следвайте ни

Каназирева: Незаконно е изискването за PCR тест като условие за прием в болница

viber icon

Изискването от страна на някои здравни заведения, преди хоспитализация на пациентите да бъде извършвано платено изследване за  COVID-19, противоречи с разпоредбите на Здравното министерство. Това заяви областният управител Дани Каназирева по повод постъпили сигнали на граждани, че в някои болници при приемане на пациентите се изисква изследване за COVID-19, включително и с бърз тест.  

Тя припомни, че още на 17 юни министърът на здравеопазването изиска всички регионални здравни инспекции незабавно да уведомят болниците на територията на съответната област, че е незаконосъобразно изискването на PCR тест като условие за прием в болница или консултация със специалист. Това е направено от РЗИ – Пловдив и писмата са разпратени.

„Относно бързите тестове, разговарях с министър Кирил Ананиев. Получих уверение, че днес ще има  решение по въпроса от министерството, след среща с БЛС, съобщи областният управител.

"Реагирахме незабавно след множество сигнали в администрацията, включително и в социалните мрежи и държа хората да бъдат уведомени и да знаят правата си. Нека ни сигнализират в подобни случаи", заяви Каназирева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пьлен гьонсурат

Пьлен гьонсурат

23.06.2020 | 15:22

След изборите в Пловдив, бабо Дано да се явяваш по медиите е пълна перверзия.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?