Следвайте ни

Каназирева: Карантина в Столипиново, ако не спазват дисциплина ВИДЕО

viber icon

Карантина ще бъде въведена в "Столипиново", ако жителите на квартала не спазват мерките, наложени от Националния кризисен щаб. Това заяви областният управител  и шеф на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

В "Столипиново" се въвежда засилено полицейско присъствие. Три пъти повече патрули ще дежурят в махалата. С мегафон предупреждават хората да не се събират на групи, заведенията да са затворени, да не се трупат пред социалната служба и да не разхвърлят отпадъци.

Областният кризисен щаб обсъди мерките за "Столипиново", защото въпреки разпоредбите жителите на квартала масово нарушават реда.

Началникът на РЗИ д-р Ваня Манчева допълни, че ако жителите не се съобразят с въведените мерки, в района ще бъде наложена карантина, като ограничението няма да важи за тези които ходят на работа.  

Според д-р Манчева, възрастовата граница на заболеваемостта от хронични заболявания в етноса е по-ниска и затова, ако ситуацията се усложни, ще трябва да се предприемат по-сериозни мерки, за да останат жителите на Столипиново по домовете си. 

Зам.-директорът на МВР Пловдив комисар Димитър Събчев съобщи, че към момента обстановката в квартал Столипиново  е спокойна, органите на реда работят съвместно с РЗИ по отношение на лицата, поставени под карантина. 

 

От своя страна районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов уточни, че към момента ситуацията в района се е нормализирала и се следи да се спазват всички мерки.

Зам.-кметът по сигурността в Община Пловдив Йордан Ставрев подчерта, че ще се засили дезинфекцията по улиците и кофите за смет и ще се изчистят сметищата в „Източен“. 

Каназирева уточни, че днес по-късно Медицинският щаб ще обсъди дали в Столипиново да бъде разкрит медицински кабинет, който да обслужва населението и да облекчи работата на Спешна помощ.

„Всички работим заедно, за  да вземем най- бързи и адекватни решения в създалата се ситуация. В Пловдив организацията, в положението, в което сме, е добра. РЗИ вече е доставила маски на МВР, Спешна помощ и за лекарите в болниците, които са на първа линия. Доставките ще продължат, допълни областният управител.

Областният кризисен щаб в Пловдив обсъди ситуацията и проблемите по спазването на мерките срещу коронавируса в Столипиново

Публикувахте от Дани Каназирева в Четвъртък, 19 март 2020 г.
Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мемет Асанов

19.03.2020 | 12:27

Бабо Здравке иди лично в малаата да разясняваш , както идваше посред нощите по изборите за едни гласове.Че и торба носеше.

Отговори
1 0

bravo

19.03.2020 | 12:11

tochno taka. Ako raziasnitelnite merki ne pomagat, njama drug nachin.

Отговори
0 0

На, нашто магаре

19.03.2020 | 12:49

И аз казвам браво, за едно браво ли,, живее,, някой си...!?

Отговори
1 0

Етносите

19.03.2020 | 12:10

Цял живот карантина в Столипиново и другите гета...!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?