Следвайте ни

Какво става с проф. Чорбанов? Истината от първо лице

viber icon

Във връзка с постъпили многобройни запитвания от медии относно болничното лечение на проф. Андрей Чорбанов от БАН, УМБАЛ „Света Анна“ София АД-гр. София предоставя следната информация:

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 , при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“-София АД.


Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.


След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.


Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.


Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Лекар

Лекар

23.03.2021 | 11:18

При слугата на Слави, Тошко, разтръби , че той не може да се зарази, защото е боледувал и двамата бяха абсолютно убедени.Сега какво става- някой лъже или че е боледувал, или ,че може да се зарази повторно. Яко го удари по егото вирусът, дето бил едно грипче. Да оздравява от нищото, дето върлува му пожелавам, пък да го чуем пак, нищещ материята, дето явно не му е ясна.

Отговори
7 2
доктор :ох, боли

доктор :ох, боли

22.03.2021 | 17:13

Всички високопоставени личности тичат да бъдат приети в болница.Помня Нинова която до обяд "лаеше"в парламента , а след обяд приета с положителен тест.Защо тези особи не си стоят в къщи до седмия ден, да си купят антибиотици,антиагреганти, апаратче да си мерят сутурацията , панел от изследвания за 60 лв. и да чакат джипито да им се обади.Затова много хора умират -те бяха посъветвани да не се самолекуват, а властоимащите от първия ден са хоспитализирани, защото при тях заболяването винаги е "тежко " още в началото.

Отговори
18 5
Абе

Абе

22.03.2021 | 15:45

Тоя пуяк да не би да е некакъв обществено незаобиколим фактор та трябва денонощно да ни информирате за шиб.ото му здраве. Бил професор по нещо си и кво от това. Такива като него професори и антиваксъри в Бг с лопата да ги ринеш. Ай, по спочко.

Отговори
18 5
Игра на тестове

Игра на тестове

22.03.2021 | 15:36

Именно заради фалшивите ПСР тестове,болниците са пълни, като прибавим златните клинични пътеки и е ясна картинката. А какво лекуваме? Грип? Нима професора не боледува? За грип никой не говори,но в момента го има.

Отговори
8 13
ИРА

ИРА

22.03.2021 | 15:29

КОРОНА ВИРУСА ,ЩЕ ПОСМАЧКА ЕГОТО НА ПРОФ. ЧОБАНОВ.

Отговори
24 5
Наблюдател

Наблюдател

22.03.2021 | 16:44

Да се оправя бързо- никой не е застрахован и професорът трябваше явно да го разбере от първо лице, за да се замисли поне.Стената му във фейсбук е като секта против вирус ваксини и мерки, а самият той работи ваксина.Изводът- никога не казвай никога.

Отговори
15 2
Едва ли

Едва ли

23.03.2021 | 13:21

Съмнявам се .По- лошото е, че се не знае колко народ е заразил по телевизиите дето миткаше и по поредизборните му агитации. Да оздравява!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?