Следвайте ни

Какви щети оставя COVID-19 в организма? Говори проф. Коста Костов

viber icon

Дори и леките случаи на COVID-19 оставят трайни следи  в организма. Пост – ковид синдромът засяга сърцето, нервната система и белите дробове. Хората, преболедували вируса, се оплакват дълго след това от задух и умора. Пациентите чувстват физическо безпокойство. Така охарактеризира последствията от заразяването с коронавирус проф. Коста Костов, шеф на експертния съвет за борба с вируса в сутрешния блок на Би ти ви.

Той обясни нарастващия брой заразени у нас  с метафора. Като навлизаме в океана, вълните са големи, надяваме се че в открито море ситуацията ще е по-спокойна, допълни проф. Костов.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Great Barrington declaration

Great Barrington declaration

14.10.2020 | 11:39

На 4 окт 2020 в Барингтън САЩ водещи специалисти в епидемиология, мед статистика подписват декларацията, последвани с 34 световни специалисти по света, в предсавена на открит достъп декларация https://gbdeclaration.org/ подписана от още 2000 учени 2200 лекари. Цитат" Имунитета на населението расте и риска заразяване пада за всички. В определен момнт ще се достигне групов имунитет, точка когато броят новозаразени ще спре. За това ще помогне но не замени ваксината. С метод целева защита хората с минимален риск да живеят обичайния живот и да нарастват груповия имунитет през естествено заразяване, а групите с висок риск изискват сериозна защита. Проф.Костов обяснява чрез катамнеза кратки и продължителни последствия и имали пълна реституция в преболедували, без или с преморбид. Критерий за хоспитализация е не обема белодробно обхващане а дихателната честота, в норма 12 в минута и при 22 в покой е индикация. 7мин пряка слънчева светлина инактивира и 14 мин убива ковид, който е най тежкия вирус и осажда по повърхности и не може да остава във въздуха⠀

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?