2374
Следвайте ни

Какви ще са COVID мерките на проф. Сербезова, ако бъде избрана за здравен министър

viber icon

Проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармaцевтичен съюз и спрягана за бъдещ министър на здравеопазването, отказа да каже дали номинацията е потвърдена, защото това не е факт. Пред Нова телевизия тя обясни, че предстои съгласуване с коалиционни партньори, чиято воля трябва да бъде уважена.

Сербезова определи момента като труден заради борбата с коронавируса и поредната вълна. За предложението за поста тя обясни, а ако искаме по-добро бъдеще за децата, трябва да се загърби егото. В тази връзка тя каза, че е имала обаждания да не се захваща с поста на здравен министър.

Това, което ни предстои, не бива да ни плаши, категорична е тя и се обърна към председателите на партиите в НС да се опитат да има дух на сътрудничество, особено спрямо ваксините. Нивото на информираност на хората като пациенти е много ниско, нямаме здравното образование, у някои хора ще има страхове, някои няма да одобряват определени мерки, но въпросът е да се постигне баланс и те да са в интереса на обществото и държавата, коментира Сербезова.

На въпроса дали ще има смелостта, тя отсече: Здравният министър трябва да поема отговорност и да бъде смел в решенията си и да обяснява на обществото защо се променят мерки.

Сербезова коментира и идеите за преструктуриране на болнични заведения. По думите й "трябва да се пристъпва с внимателен анализ, слушане на всички заинтересовани страни, първите стъпки могат да се преценят, след като се анализират действията и последствията от тях, хронология на заповедите и до какво са довели".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Крамид19

Крамид19

09.12.2021 | 15:46

Да внимава какви тъпатии прилага да не се сбогува набързо със стола! Не искама повече циркове край на тая тъпотия

Отговори
3 0
Ivan zavet80g albe11g.

Ivan zavet80g albe11g.

09.12.2021 | 11:17

Dig gaboci11g.,⏺️⚜️⚱️⛹️⛹️⛹️‍️⭐️

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?