49
Следвайте ни

Какви са симптомите на COVID-19 при ваксинираните

viber icon

След ваксинация рискът от заразяване с COVID-19 значително намалява, но възможността за заразяване с коронавируса не трябва да се изключва напълно, съобщава Датското радио (DR).

Според специалиста по инфекциозни болести Томас Бенфийлд и имунолога Руне Хартман ваксинираните хора могат да развият болестта по същия начин, както и неваксинираните. Освен това има и случаи на хоспитализация, предимно на възрастни хора, но те не са толкова критични.

Ситуацията, при която дори напълно ваксинирани хора се заразяват с коронавирус, се нарича "пробивна инфекция". Според проучване на експерти от ZOE COVID Symptom Study - най-голямото приложение за изучаване и проследяване на симптомите на коронавирусите, COVID-19 най-често е придружен от главоболие, хрема, кашлица, възпалено гърло и кихане при ваксинирани хора. От друга страна, треската и загубата на обоняние се срещат много по-рядко след ваксинация.

Хартман отбеляза, че самата ваксина, възрастта и съпътстващите заболявания оказват влияние върху тежестта.

"Виждаме, че ефектът на ваксината намалява при най-възрастната част от населението, над 70-годишна възраст, след повече от шест месеца. И ако в този момент им се постави трета инжекция, се наблюдава клинично подобрение", подчертава имунологът, като отбелязва, че дори и при пълна ваксинация си струва да се следят симптомите, за да се избегне заразяване на околните.

Според Михаил Мурашко, ръководител на руското Министерство на здравеопазването, делът на ваксинираните сред тежко болните пациенти с COVID-19 е по-малко от 0,03%, докато по-голямата част от пациентите в болниците не са ваксинирани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

нападате ЛЕЛЕ , но защо не показвате доказателства, които той Ви иска

нападате ЛЕЛЕ , но защо не показвате доказателства, които той Ви иска

07.11.2021 | 21:27

Ще взема неговата страна, ако не видя доказателства и тогава жална Ви майка. Много съм умен и щв Ви скъсам от коментари

Отговори
0 0
Пак Бай Курти до ЛЕЛЕ

Пак Бай Курти до ЛЕЛЕ

07.11.2021 | 01:52

Ами нали от един месец ти чета коментарите бе ваксиниран глупак.Ясен си ми като бял ден.Ти сто процента си ваксиниран.А онзи ваксинирания където е станал пишман,че го е направил,лично го познавам,защото живеем в един блок.Хайде отивай да се нареждаш за пета игла.А относно за двата вагона книги,мога да ти кажа,че когато аз съм ги прочел,ти си ги чакал още на гарата да дойдат.Тъпанар.

Отговори
3 7
Леле

Леле

07.11.2021 | 13:44

Аз за разлика от теб и трола ти приятел работя с данни и не пиша лъжи. Слагаш ми думи в устата чичак. Това, че съм ваксиниран не означава, че отричам, че може да се заразиш и че разпространяваш заразата ако се заразиш, но дяволът е в детайлите както ти казах и данните го показват 10% заразени ваксинирани срещу 90% неваксинирани. Толкова ми четеш коментарите всеки ден, че пишеш лъжи и глупости за мен. Я направо ми намери коментара , където съм го написал това, което твърдиш. Много си отворен, покажи доказателства, недей да лъжеш хората. Делят ни два вагона книги наистина.

Отговори
2 1
Бай Курти до ЛЕЛЕ

Бай Курти до ЛЕЛЕ

06.11.2021 | 20:43

Абе ваксиниран педал,ти като си ваксиниран за безсмъртен ли се смяташ вече.И пет игли да си удариш пак можеш да се заразиш и пак да пръскаш зараза наляво и на дясно.Това е неуспорим факт,който твоята куха ваксинирана лейка не може да разбере.Защо.Ами защото си тъ.п.

Отговори
6 5
Леле

Леле

06.11.2021 | 23:41

Курти, чиче, къде съм написал обратното на това, което си написал ? Разбирам, че алкохола ти е в повече вече ама ай малко по-сериозно.

Отговори
2 6
Леле

Леле

06.11.2021 | 23:44

+ дяволът е в детайлите ама неочаквам да ги разбереш, защото ни делят 2 вагона книги, така че няма да ти ги обяснявам.

Отговори
0 3
Леле

Леле

06.11.2021 | 23:57

не очаквам*

Отговори
0 3
ВАКСИНИРАН ДО ЛЕЛЕ

ВАКСИНИРАН ДО ЛЕЛЕ

06.11.2021 | 20:21

Абе ваксиниран келеш.Знаеш ли ,че миналият път когато майка ти ми дойде на гости,остана много доволна.Казала е на баща ти и сега и той има мерак да ме посети.А моята,която също ти беше на гости,се върна крайно разочарована,защото вместо да и обърнеш някакво внимание,ти през цялото време си седял пред монитора и си пишел разни малоум.ни коментари.Ти от тази ваксина да не би да си минал на левият бряг.Ако си минал погрешка мога да ти подам едно нещо да се хванеш за него и пак да минеш на десният.Готов съм да ти помогна.В тези трудни времена приятел в нужда се познава.

Отговори
2 2
До М.С.

До М.С.

06.11.2021 | 16:55

Майче забравяш,че който коментира прости и неграмотни коментари,е сто пъти по-прост тях.

Отговори
4 2
М.С.

М.С.

06.11.2021 | 16:07

Лелеееее, каква простотия и неграмотност има в коментарите!!!

Отговори
4 7
Айдеебе

Айдеебе

06.11.2021 | 15:42

Айдеебе Чакам следващия чифутски рекламен агент със ангажимент дъ мъ осветли по въпросъ за износа нъ мъгдънозъ и вносъ на Ваксата чифутска Пак ли почна да мързелува или просто е зает да брой пари Ония грантови или от акций и ренти

Отговори
4 0
ВАКСИНИРАН

ВАКСИНИРАН

06.11.2021 | 14:45

АБЕ,С ЕДНА ДУМА НИ ПРЕЕБАХА С ТЕЗИ ВАКСИНИ.ЗА КЪКЪВ К-Р СЕ ВАКСИНИРАХМЕ,СЛЕД КАТО ПАК МОЖЕМ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕМ.

Отговори
14 5
Леле

Леле

06.11.2021 | 19:25

Ей го пак лъжеца се изказва.

Отговори
0 4
Много неубедителен

Много неубедителен

06.11.2021 | 14:20

Щом някъкъф Манчу ви дава обяснение като ко и защо дето семенцето му се е измъкнало случайно от пещите на чичко Хитлер значи от ясна по ясна е работата Тоя ни мужа да мъ убеди Да дойде следващия чифут Може и да успее

Отговори
6 6
Доказан

Доказан

06.11.2021 | 13:49

Ходят в Кауфланда и купуват безпричинно тоалетна хартия...

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?