49

Как да се пазим от новия вариант на COVID-19? Говори проф. Кантарджиев

COVID стана сезонна вирусна инфекция, но има нов вариант. Това е АБ.86, на който три пъти по-слабо му действат имунните серуми. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му новият вариант малко по-трудно заразявал. Десетина държави вече го имали, включително и Гърция. Преди ден здравните власти в южната ни съседка съобщиха, че имат от варианта, известен като "Пирола".

Според проф. Кантарджиев един от рисковете е да го вкараме от Гърция. В 10 щата на САЩ също е разпространен, но в Чикаго, щата Илинойс, където има най-много българи, го няма.

Израел дадоха препоръка - на закрито ли си, с маска. А аз давам следния съвет - да се проветрява. Второто е хигиена на ръцете. Препоръчвам на хората над 65 години да носят маски", каза проф. Кантарджиев. Новият вариант предизвиквал възпаление на очите при малките деца. 

При отрицателен антигенен тест трябвало да се направи втори, тъй като тестовете хващали само 50%, което се дължало на мутациите, които се появиха при  коронавируса.

По думите на проф. Кантарджиев е добре, който е с имунен дефицит, да си направи една бустерна доза от новите ваксини. Може да се сложат две ваксини в един ден - едната в лявата ръка, а другата в дясната.

Според него коронавирусът не е правен за бактереологично оръжие, не е нарочно, но се дължал на грешки, на недоглеждане.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Факт  че е биологическо оръжие са милиардите за ваксини

Факт че е биологическо оръжие са милиардите за ваксини

23.09.2023 | 14:45

Ако не беше биологическо оръжие милиардите щяха да бъдат за лекарства за лекуване на заразените но в случая те не са само заразени а са поразени от биологическото оръжие и се "лекуват" по Протокол одобрен от създателя на това оръжие, тоест не се лекуват.

Отговори
2 0
Най-после да се признае че е биологическо оръжие ... Официално

Най-после да се признае че е биологическо оръжие ... Официално

23.09.2023 | 14:36

Много точна терминология "създаден", защото наистина е създаден в краварските лаборатории по света а дали е създаден нарочно това е друг въпрос и дали е грешка в изтичането на това оръжие от лабораториите. Няма мутации има създадени нови варианти. Оръжие е защото изкуствено към вируса е прикрепена бактерията Синтия, на създателите на която Западът присъди Нобелова награда, защото тази бактерия яде живия организъм..

Отговори
1 0
tyuytu

tyuytu

23.09.2023 | 11:29

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ---~~~-- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 3
Е, как?! С пари към Ричи!

Е, как?! С пари към Ричи!

23.09.2023 | 09:52

Идват нови грипове и трябва да прехвърлим няколко десетки милиона помощи за родопската Покахонтас

Отговори
2 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?