Следвайте ни

Как българи печелят луди пари от COVID-19 във Великобритания

viber icon

Не е изненада, че българите, които се славят по света с "иновативното" си мислене, бързо се ориентираха в ситуацията на пандемия и влязоха в поредната схема за неправомерно източване на пари.

Наши сънародници във Великобритания породиха съмнения за злоупотреба със социални помощи, насочени към борбата с коронавируса, съобщи Нова телевизия.

„Имаше одит на една от програмите и наистина ставаше въпрос за отклонени неправилно средства за над 26 млрд. паунда. Смята се, че става въпрос за организирана престъпност. Помощите се отпускат на юнашко доверие. Хората и фирмите пращат декларации. Има система, която позволява това да стане онлайн. Проверките не могат да бъдат направени в момента, в който кандидатстваш. Много се изкушават да казват, че не работят, а всъщност не е така. Това е лесно доказуемо. Тук действа електронно правителство и може да се намерят проверки в реално време. Презумцията за невинност е застъпена много силно. В България има презумция за виновност. Ако обаче те хванат, те чакат много строги наказания. Българите може дори да бъдат екстрадирани”, разказа в ефира на „Здравей, България” Трифонова. 

По думите й ситуацията с коронавируса се влошава. Новите случаи само за ден са 17 000, а на починалите - 148. „Вероятно ще се наложи национална блокада. Има градове, особено студентските, които са под блокада. Полицията на няколко пъти прекрати купони на младежи”, поясни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Цццц

Цццц

14.10.2020 | 19:43

И ти като имаш много чорба в кратуната до къде стигна Ша живеш 200 години ве машино за екстраменти

Отговори
0 1
Ццц

Ццц

14.10.2020 | 10:27

Не бе, не то корона вирус няма, няма само в главите на хора без сиво вещество в главата.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?