2374

Кацаров: Зеленият сертификат е трайно решение на COVID кризата

"Локдаунът отлага решаването на проблемите", заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров по време на среща на служебното правителство с президента Румен Радев за справяне на кризата, породена от COVID-19.

Ако мерките се спазват, зеленият сертификат ще даде трайно решение. Ако има повече ваксинирани, трайната тенденция към новозаболели ще намалее, уточни Кацаров и добави, че подходът, който се е възприел в момента е безалтернативен. 

Огромната разлика между двата подхода е в това, че локдаунът не води до трайно решаване на проблема, добави служебният здравен министър. Научен и световен проблем е признаването на антителата като гаранция и условие да живееш и работиш в безопасна среда. Въпросът ще продължава да бъде обсъждан, като Кацаров има информация, че се обсъжда и в ЕК. В тази ситуация, в която се намираме на много голям брой заразени хора, трябва да сме много предпазливи и консервативни в прилагането на такива методи, каза Кацаров. 

Румен Радев призова за сериозен контрол по спазването на мерките, иначе те биха били компрометирани. 

Кацаров е разпоредил проверките да завършат с предписания, а не да ги наказват и преследват. Той смята, че срокът е достатъчен, тъй като изискването за безопасна среда е въведено с моя заповед на 2 септември. Това не е нещо, което се е появило миналият вторник, но да приемем, че времето е кратно да няма санкции, но от понеделник контролът ще бъде засилен, предупреди Кацаров. 

"Контролът ще бъде насочен към хората, които са злонамерени и добросъвестни", предупреди Стойчо Кацаров. 

Кацаров ще възложи на експертните съвети отново да направят преглед и ако отново посоча определено заболяване за висок риск при ваксинация на тези хора да бъде позволено да участват активно в обществения живот. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Той

Той

24.10.2021 | 16:05

Мангъров на кого изпълняваш заповеди? Опа може би сам си вярваш

Отговори
2 2
ГЕРБ

ГЕРБ

24.10.2021 | 15:48

Кацаров отначало казваше , че ще има правила в зависимост от заболеваемоста в страната . Но явно си много "умен" и си забравил !Изведнъж зелен сертификат , утре обаче червен картон за Радев !

Отговори
3 2
Кът магаре на мост

Кът магаре на мост

24.10.2021 | 14:10

Едно си Каруцароф знае Едно си бае Въпреки че е бил нахокан от Президента уж Абе Президенте Чифут и дистибутор на чифутщина не се хока Направо се разстрелва На това ли да тъ уча аз ефрейтора ве гинерале

Отговори
4 1
Той

Той

24.10.2021 | 14:06

Няма грип, корона, настинка, хрема. Някой от Вас лично да е видял някакъв вирус? Различни хора. Неясно защо един киха, друг с температура, трети с двойна пневмония, четвърти не може да диша, пети умрял. Просто различна команда им е пратена на чипа сложен много отдавна. Осъзнайте се. Ваксинирайте се. Сега тук изпробват коефициента смъртността колко висок може да достигне.

Отговори
1 4
Той

Той

24.10.2021 | 14:05

100% сигурност няма. По теория на вероятностите ваксините повече помагат, отколкото вредят. Тези които имат подарена тройка по математика едва ли ме разбраха. Лошото е, че вярват и на чипирането. А какво си слагате с ботока, силикона, пл;мбите, имплантите, пушите химия от електронни цигари, пиете химия от енергийни напитки, вода с уран и манган. Това не Ви притеснява.

Отговори
3 2
Той

Той

24.10.2021 | 14:02

Не ме е страх и лично пред телевизия да ти кажа мнението си

Отговори
1 2
Етично недопустими заповеди

Етично недопустими заповеди

24.10.2021 | 14:01

Зеленият сертификат е безполезен. Всички сериозни научни изследвания показаха, че ваксинираните разпространяват вирусния товар напълно съизмеримо с неваксинираните, което автоматично изключва т. нар. обществена сигурност и опазване на обществото. Изследване на населението за наличие на Т-клетъчен имунитет е най-добрият показател за момента за дълготрайна имунна памет, ще гарантира защита от заразяване от дълготраен характер. Кацаров да закупи големи количества бързи антигенни тестове, които да се използват за напълно безплатен, редовен и реален контрол на нивото на заболеваемост сред населението Никога медицина не прилага нещо което не работи

Отговори
5 4
Той

Той

24.10.2021 | 14:03

Да купи, ама няма да останат пари за крадене

Отговори
2 2
Той

Той

24.10.2021 | 13:59

НЕ зеления ти сертификат, а надеждно лекарство и васкина, дистанция, маски и т.н., които ти отрече вероятно заради предстоящите избори. Дали не си продажен политик?

Отговори
3 3
Нали

Нали

24.10.2021 | 13:32

Беше временно решение ? Съд за тоя предател .

Отговори
6 3

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?