Извиниха се на обвинената за заразата шивачка в Плевен, връщат я на работа

Ръководството на завод "Мизия" в Плевен, където избухна зараза от COVID-19, се е извинило на шивачката Семие, нарочена за нулевия пациент, научи "Марица". Лично шефът на фирмата Христофор Дочев вчера обвини работничката, че е вкарала вируса в предприятието с безотговорното си поведение.

Според неговата версия жената се е заразила от своя съпруг тираджия и вместо да отиде при личния си лекар е  решила сама да се лекува и продължила да разпространява коронавируса сред останалите работници в цеха.

Семейството на Семие, която е под домашна карантина, обаче реагира бурно, доказвайки, че истината е съвсем друга. Нейната дъщеря Сибел дори прати писмо до "Марица", в което разказа как майка се е обърнала не само към джипито, но е викала и Бърза помощ. Баща й пък се оказа шофьор по междуградска линия, който изобщо не е излизал в чужбина през последната година.

Тази сутрин от кабинета на директора Дочев позвънили в дома на Семие. Освен извинение шивачката получила и уверения, че случката няма да повлияе върху бъдещите отношения.  Жената ще бъде върната на работа, веднага след като това бъде позволено от здравословното й състояние и карантината в предприятието.

Фабриката, в която работят близо хиляда души, затвори врати до 4 май, след като до тази сутрин бяха установени 24 заразени служители.

Ивайло Йолчев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?