Следвайте ни

Известен лекар на първа линия загуби битката с коронавируса

viber icon

Д-р Милан Първанов – началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев е починал от усложненията на Covid-19, съобщи в социалните мрежи д-р Димитър Христов. Новината за смъртта му шокира гоцеделчевско. Според местните д-р Първанов е сред отличните специалисти-анестезиолози в цялата страна 

Д-р Първанов е бил хоспитализиран в Пирогов, където е починал от усложнения на Covid-19. МБАЛ – Гоце Делчев още през май приемаше болни с Covid-19, особено когато село Осина, община Сатовча стана огнище на заразата с 23-ма заразени само за 3 дни.

Тогава д-р Милан Първанов заяви, че в цялата страна в момента има недостиг на медицински кадри и допълни, че гоцеделчевската болница е обезпечена, благодарение на вътрешните ротации и вътрешни командировки на медицински сестри към инфекциозното отделение. Все пак той предупреди, че много скоро може и да не им стигат консумативи.

До последно д-р Първанов се бореше с коронавируса и бе на първата линия.

„Почивай в мир, Докторе!“, написа още д-р Димитър Христов.

Поклон!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

един по един

един по един

20.09.2020 | 10:08

ЛЕКАРИТЕ умират, за да живее простака! За да може да протестира срещу ограничиченията и срещу маските! За да може да си разпространява конспиративните теории!! КЪДЕ СИ БЕ, мангър проклет?

Отговори
21 4
Ковидчо:

Ковидчо:

20.09.2020 | 11:01

Светла му памет на човека, но айде малко по-кротко с емоциите! Точно смъртта на лекарите и другите медицински работници е най-показателна за абсолютната глупост по отношение тиражирания предпазен ефект от маските... или си мислите, че те работят без предпазни костюми, шлемове, ръкавици и едва ли не скафандри? При положение че изброената защита не ги пази, трябва да си много гламав, за да си мислиш, че това ще направи някаква нищо и никаква си маска!

Отговори
4 11
Ковидчо нещастен,

Ковидчо нещастен,

20.09.2020 | 11:35

Защо не идеш доброволец, като си толкова отворен?

Отговори
11 3
Нали

Нали

20.09.2020 | 12:53

Е как да ходи доброволец? Той не е лекар практик, той е трол теоретик! На практика ако двама души си говорят и единият е заразен и двамата са с маски и на един метър разстояние, вероятността да се предаде вируса е почети нула! Но по тролската теория на Ковидчо:, щом вероятността е 0,1 процента то значи маските са излишни. Все пак, на него маската освен вирусите, му спира и миризмата на пачата с която закусва! А без да лъхне на пача на околните, няма да му е хубав деня!

Отговори
5 3
Ковидчо:

Ковидчо:

20.09.2020 | 18:29

Тук вече си в огромна грешка, сладур(ано) - точно лекар практик съм, ама няма смисъл да се обяснявам на имбецили като теб и останалите на нивото ти, които се пънат да коментират. И вероятността да се заразиш , когато само си говориш с някой заразен от един метър разстояние, без да се пенявиш и пръскаш плюнки като несайдисан ГЕРБер, и БЕЗ маска е почти (не почети) толкова нулева, колкото и ако си с маска! А относно това кой как мирише след закуска - по-добре да мириша на пача, отколкото на сп*рма, с която ти така щедро се угощаваш сутрин, обед и вечер, муцка... някак по-мъжествено е!

Отговори
2 0
А??

А??

20.09.2020 | 23:22

"Професор" Ноле Джокович ("Патрон" на "патриотичните" сърбомани-антиваксъри и конспиратори) нали разправяше, че "Такъв вирус няма" и "Илюминатите рептилите и т.нат. си измислят всичко..."? А?

Отговори
2 1
Щон

Щон

20.09.2020 | 10:04

Целта на подобни статии са да пречат на протестите срещу правителството.

Отговори
5 10
щончо

щончо

20.09.2020 | 10:11

това, което написа ще ти се върне със страшна сила- може би утре, когато вързан на респиратора ще се молиш за живота си!! Тъпа-ци като теб протестират т.е. Борисов ще управлява вечно!

Отговори
9 3
Хахахах

Хахахах

20.09.2020 | 10:40

В смисъл ако не напишат затова, човекът ще си е жив и здрав или? Най-добре нищо да не пишат за епидемията тук и навсякъде по света и хората просто ще спрат да умират от Ковид. И тестове да спрат да правят, и болниците да затворят, нали всички така или иначе ще умрем.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?