Следвайте ни

От последните минути: Четирима българи с коронавирус ВИДЕО

viber icon

Свързани новини

Общо четирима са вече болните от COVID-19 у нас. Мъж на 61-годишна възраст е третият болен от коронавируса у нас, стана ясно от брифинга след свиканото от премиера Бойко Борисов заседание на Националния кризисен щаб. Четвъртият болен е медицинско лице от Габрово. 

24 проби са били взети от контактните лица на болния в Плевен, а 46 от контактните лица на жената с болестта в Габрово.

"Развитието на ситуацията у нас повтаря тази в много други страни", съобщи държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

Прилагат се всички мерки, за да се спре разпространението на заразата. Никой няма да бъде изписван от двете болници в Габрово и Плевен. Клиниките се дезинфекцират. "Няма основание за паника. Пациентите са открити в оздравяващ период", успокои шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

От щаба отново призоваха да се спазват хигиенните предписания на СЗО и да се избягват масови мероприятия. 

В Плевен предстои разкриването на още легла, защото те не достигат. Предпазните облекла били достатъчни, поне засега. 

"Задоволително е, че няма паника сред медицинския персонал, няма абдикация от задълженията", каза още Мутафчийски. И призова да не се започва издирване на местонахождението на потенциално болните контактни лица. "Те не са прокажени. Нека покажем цивилизовано ниво", апелира той. 

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дид

Дид

08.03.2020 | 10:52

За няколко дни в болницата жената е заразила всички, с които е била в контакт. А нея кой е заразил, имало е болен, който не е знаел, че е болен.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?