Следвайте ни

Извънредно! Обявиха за кого е опасна ваксината на AstraZeneca и какво предприема България ВИДЕО

viber icon

Няма да спират употребата й у нас, след средата на април ще стартира поставянето на втората доза 

Прилагането на ваксината на "АстраЗенека" ще продължи у нас, но тя ще се прилага с повишено внимание сред жените под 60 г., тъй като повечето случаи са именно в тази възрастова категория.
В България няма случай на регистрирана нежелана реакция след поставена ваксина. Това заяви шефът на Българската агенция по лекарствата Богдан Кирилов след извънредно заседание, свикано от здравния министър Костадин Ангелов. 

По-рано днес министър Ангелов свика извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб във връзка с информацията, изнесена от Европейската агенция по лекарствата по отношение на оксфордската ваксина.

Ще се извърши допълнителен анализ. Комитетът за лекарствена безопасност към ЕМА потвърждава информацията, че съотношението полза - риск е положително, заяви Богдан Кирилов.

"Тези нежелани лекарствени реакции при "АстраЗенека" се наблюдават при жени под 60-годишна възраст. Това се обяснява и с по-голямото приложение в тази възрастова група", заяви той.

"Ваксината да се прилага с повишено внимание в тази възрастова група", заяви той, добавяйки че продуктът ще продължи да се поставя у нас.

"След средата на месец април ще стартира поставянето на втората доза при лицата, на които е поставена първа доза. Решението на Ваксинационния щаб е да се съобрази с препоръките на ЕМА, направени на базата на задълбочен анализ", заяви той.

"Прилагането на ваксината ще продължи, като към една специфична група към жени под 60-годишна възраст ваксината ще се прилага с повишено внимание", заяви Богдан Кирилов.

По думите му жени под 60 години у нас ще бъдат обстойно разпитвани преди ваксинация дали употребяват хормонални контрацептиви, пушачи ли са, страдат ли от затлъстяване или хипертония.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

политикани

политикани

08.04.2021 | 13:16

Защо тези политически клоуни не се ваксинираха с Астра Зенека, а я препоръчват на народа? Изследват ли се всички починали след ваксинация, та казват, че нямало данни?

Отговори
1 1
Чудо

Чудо

07.04.2021 | 21:28

Те нямат нежелани реакции . Те направо си умират... но това не е нежелана реакция

Отговори
18 6
Нагло долно мръсно чифутче

Нагло долно мръсно чифутче

07.04.2021 | 20:42

Това чифутско изпражнение ако ми падне всичките чифутски ваксини ще му бия наведнъж и един кол в гъ... за му чифутски лаком за десерт Та белким всичките му дупки джендърски бъдат запълнени И в дупка поне 50 метра под земята със сонда

Отговори
13 7
недоумение

недоумение

07.04.2021 | 20:30

А за починалите мъже ( например, в Италия), какво ще кажете? Повишено внимание? Какво ли ще рече това на медицински а не на шофьорски език?

Отговори
26 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?